Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023 | 12:18
Αρχική Αττική Βούλα: Ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Βούλα: Ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων

newsroom |

Οι χρεώσεις και οι προϋποθέσεις

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε το σύστημα κοινοχρήστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου. Πλέον οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με μία απλή διαδικασία να κάνουν χρήση των ηλεκτρικών κοινόχρηστων αυτοκινήτων του Δήμου για να απολαύσουν μία βόλτα, να κάνουν τις δουλειές τους ή απλώς να βιώσουν την εμπειρία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου με ιδιαίτερα χαμηλή χρέωση.

Όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση του συστήματος, μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή η οποία είναι διαθέσιμη για συσκευές iOS και Android, αναζητώντας το VVV eCarSharing, να εγγραφούν ως χρήστες ανεβάζοντας φωτογραφίες της άδειας οδήγησης καθώς και της ταυτότητας τους και εν συνεχεία να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες για το ξεκλείδωμα και τη χρήση του αυτοκινήτου.

Η χρέωση είναι ιδιαίτερα χαμηλή και συγκεκριμένα ανέρχεται σε 1,50 € / δέκα λεπτά για τους περιστασιακούς χρήστες, ενώ όσοι επιλέξουν να γίνουν συνδρομητές του συστήματος πληρώνοντας 20 € / μήνα ή 180 € / έτος, μπορούν να κάνουν χρήση του αυτοκινήτου με χρέωση 1 € / δέκα λεπτά, δηλαδή με 6-9 ευρώ ανά ώρα.

Σημειώνεται πως η χρήση ξεκινάει από το σταθμό φόρτισης που βρίσκεται στο δημοτικό παρκινγκ στην πλατεία Ιμίων στη Δ.Ε. Βούλας και ο χρήστης οφείλει να παραδώσει το αυτοκίνητο στην ίδια θέση. Σε διαφορετική περίπτωση, αν ο χρήστης επιλέξει να κλειδώσει και να παραδώσει το αυτοκίνητο σε άλλη θέση υπάρχει σχετική χρέωση η οποία ανέρχεται στα 10 € αν το όχημα παραδοθεί στη ζώνη Α (εντός των ορίων του Δήμου) και 20 € αν παραδοθεί στη ζώνη Β (παραλιακή ζώνη από το Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης μέχρι τα όρια του Δήμου Πειραιά).

Σε κάθε χρήση παρακρατείται από τη δηλωμένη κάρτα του χρήστη χρηματική εγγύηση ύψους 300 ευρώ, τα οποία αποδεσμεύονται μετά την ολοκλήρωση της χρήσης και τον έλεγχο του αυτοκινήτου από το τεχνικό επιτελείο. Σημειώνεται πως τα αυτοκίνητα διαθέτουν αντισηπτικό υγρό για τους χρήστες και μετά από κάθε μίσθωση θα γίνεται απολύμανση τους.

Οι αναλυτικοί όροι χρήσης της υπηρεσίας είναι διαθέσιμοι μέσω της εφαρμογής VVV eCarSharing.

eCarSharing

Τελευταία Νέα