Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023 | 12:18
Αρχική Αττική Η Γλυφάδα αποκτά βιοκλιματικό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Η Γλυφάδα αποκτά βιοκλιματικό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

newsroom |

Σε οικόπεδο στην περιοχή Καρβελά

Σε μια καταπράσινη έκταση στην περιοχή Καρβελά στη Γλυφάδα δημιουργείται το πρώτο βιοκλιματικό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά αλλά και για μεγάλους.

Άλλη μια πρωτοποριακή παρέμβαση σε μια πόλη που διακρίνεται για τις καινοτομίες της που έχουν ως επίκεντρο το παιδί και όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου: «Το έχουμε πει, το πιστεύουμε βαθιά και το έχουμε αποδείξει στην πράξη, ότι η επένδυση στη νέα γενιά, στα παιδιά μας, είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας. Με το καλύτερο δυνατό σχολικό περιβάλλον και νέες σχολικές μονάδες, με σύγχρονους και ασφαλείς παιδότοπους και αθλητικούς χώρους, με όλους τους τρόπους που έχουμε διαθέσιμους».

Το έργο ξεκινά να υλοποιείται μέσω συγχρηματοδότησης ύψους 700.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο σε οικόπεδο στην περιοχή Καρβελά, που αποκτήθηκε από το Δήμο Γλυφάδας μέσω αγοράς επί δημαρχίας Κώστα Κόκκορη. «Πρόκειται για το οικοδομικό τετράγωνο Δημελά-Ποσειδώνος-Επαμεινώνδα-Ηφαίστου», σημειώνει ο κ. Παπανικολάου και προσθέτει: «Θα πρόκειται για ένα πάρκο μέσα στο πράσινο, που θα το χαίρονται μικροί και μεγάλοι! Ένα πάρκο για να μάθουν τα παιδιά βασικές αρχές κυκλοφοριακής αγωγής, όπως γίνεται σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Για να βάλουν από νωρίς τις σωστές βάσεις ώστε να γίνουν υπεύθυνοι οδηγοί. Ένα έργο που δίνει νέα πνοή σε μια γειτονιά της πόλης μας και σε όλα τα παιδιά μας. Ευχαριστούμε το Πράσινο Ταμείο και τον ικανότατο πρόεδρό του, Στάθη Σταθόπουλο, για την πολύ σημαντική αυτή χρηματοδότηση, σε μια εποχή μάλιστα όπου τα έσοδα του Δήμου πιέζονται λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού».

Τελευταία Νέα