Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023 | 10:20
Αρχική Αττική Περιφέρεια Αττικής: Επί τάπητος κομβικά έργα στα Βόρεια Προάστια

Περιφέρεια Αττικής: Επί τάπητος κομβικά έργα στα Βόρεια Προάστια

newsroom |

Σύσκεψη περιφερειάρχη – δημάρχων της περιοχής

Την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, καθώς και την υλοποίηση άλλων εμβληματικών έργων μητροπολιτικού χαρακτήρα στα Βόρεια Προάστια, ανακοίνωσε πρόσφατα ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιου είδους έργα υπερτοπικής χρήσης θα συμβάλλουν στη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και θα εξασφαλίσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ θα βελτιώσουν και θα διευκολύνουν την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών.

Ο κ. Πατούλης συναντήθηκε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου με τους δημάρχους Αμαρουσίου Θόδωρο Αμπατζόγλου, Νέου Ηρακλείου Νίκο Μπάμπαλο, Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσο Μαυρίδη και Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, ενώ παριστάμενος ήταν και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλέξανδρος Καλογερόπουλος.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Αττικής είναι κομβικής σημασίας τα έργα αυτά να είναι ώριμα, καθώς οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις που έχουν εξασφαλιστεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα πρέπει να έχουν απορροφηθεί μέχρι το 2022.

Αναφερόμενοι στο θέμα της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης επισημάνθηκε ότι το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης και με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, από την οποία και αναμένουν να τους παρουσιάσει το πλαίσιο του σχεδιασμού της.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι δήμαρχοι αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων και στα παρακάτω θέματα: 

– Την επέκταση της γραμμής του ΗΣΑΠ πέρα από τον τερματικό σταθμό Κηφισιάς.

– Την επέκταση της γραμμής 4 του Μετρό.

– Την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Κηφισιάς, στο ύψος του Δήμου Αμαρουσίου.

– Τη δημιουργία ανισόπεδων κόμβων.

– Την ανάπτυξη κέντρου υποστηριζόμενης διαβίωσης ηλικιωμένων.

– Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Λεωφόρου Σπύρου Λούη.

Τέλος, στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε σε διάστημα ενός μήνα, η Ομάδα Εργασίας που θα συσταθεί να έχει ολοκληρώσει την πρώτη καταγραφή των έργων και να διερευνηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω των οποίων θα μπορέσει να εξασφαλιστεί η υλοποίησή τους.   

Τελευταία Νέα