Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 | 17:16
Αρχική Αττική Αθήνα Θλιβερές εικόνες στου Ζωγράφου: Σέρνουν φέρετρο πάνω σε κουβέρτα λόγω παγετού για...

Θλιβερές εικόνες στου Ζωγράφου: Σέρνουν φέρετρο πάνω σε κουβέρτα λόγω παγετού για να το μεταφέρουν

newsroom |

 ΦΩΤΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΔΗΣ

Θλίψη προκαλεί το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και αποτυπώνει τις προσπάθειες τριών ανδρών να μεταφέρουν ένα φέρετρο σε νεκροφόρα στην περιοχή του Ζωγράφου

Ένα απίστευτο κι αν μη τι άλλο θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Δήμο Ζωγράφου, το οποίο κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών μετέτρεψε σε παγοδρόμιο τους δρόμους της περιοχής και όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, τρεις άνδρες προσπαθούν να μεταφέρουν στη νεκροφόρα ένα φέρετρο πάνω μία κουβέρτα. Μάλιστα, η προσπάθεια που καταβάλλουν είναι τεράστια, καθώς οι άνδρες προσπαθούν να ισορροπήσουν στο παγωμένο οδόστρωμα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Πλαστήρα κοντά στο κοιμητήριο, όπου εξαιτίας της ολισθηρότητας και του παγετού στον δρόμο συγγενείς του νεκρού μαζί με το γραφείο τελετών, επιστράτευσαν μέχρι και κουβέρτα για να μεταφερθεί το φέρετρο.

Το σχετικό βίντεο αναρτήθηκε από την ομάδα «Μένουμε Ζωγράφου» στο Facebook, ενώ ο φωτογράφος Γιάννης Βελισσαρίδης που αντίκρισε με τα μάτια του το περιστατικό, περιέγραψε τα όσα είδε στο MEGA: «Είχα βγάλει το σκυλάκι μου βόλτα, πάνω στην περιοχή του νεκροταφείου Ζωγράφου και ξαφνικά βλέπω ένα φέρετρο μπροστά στον δρόμο, στο κομμάτι που τελειώνει ο πάγος. Σταματάει μία νεκροφόρα, κατεβαίνουν δύο-τρεις, πιάνουν τον νεκρό, τον βάζουν μέσα και σηκώνονται και φεύγουν», είπε.

Δήμος Ζωγράφου: Ιδιωτικό γραφείο τελετών ανέλαβε τη μεταφορά χωρίς να ενημερώσει

Το ethnos.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και αναπληρωτή δήμαρχο Ζωγράφου, Θεόδωρο Μετικαρίδη, ο οποίος εξήγησε ότι ο δήμος είχε άγνοια για τη μεταφορά του νεκρού. «Δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοτική υπηρεσία», είπε για τις εικόνες. «Ένα ιδιωτικό γραφείο τελετών ανέλαβε να μεταφέρει τον νεκρό χωρίς να ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Δεν ζητήθηκε συνδρομή από την οικογένεια του νεκρού, αν είχε ζητηθεί θα την είχαμε δώσει ευχαρίστως, όπως όλες αυτές τις μέρες μεταφέρουμε, με τα αυτοκίνητά μας, δημότες στα νοσοκομεία για να κάνουν αιμοκαθάρσεις. Ο δρόμος στον οποίο εκτυλίχθηκε το περιστατικό είναι ένας μικρός δρόμος του δήμου που, όντως, για την ώρα είναι απροσπέλαστος. Με τα εκχιονιστικά που διαθέτει ο Δήμος Ζωγράφου, αλλά και ένα Bobcat της Περιφέρειας, έχουμε καταφέρει να καθαριστούν και να ανοιχτούν κεντρικοί δρόμοι του δήμου. Μέχρι αύριο θα είναι ανοιχτοί και οι μικρότεροι».

Τελευταία Νέα