Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 | 20:52
Αρχική Αττική Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία, Δημόσιο, ιδιωτικός τομέας και καταστήματα στην...

Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία, Δημόσιο, ιδιωτικός τομέας και καταστήματα στην Αττική

newsroom |

Με τα προβλήματα στους οδικούς άξονες και στην ηλεκτροδότηση να παραμένουν, τρεις ημέρες μετά το πλήγμα της κακοκαιρίας στην Αττική, ποια είναι τα μέτρα λειτουργίας σε τομείς και υπηρεσίες που θα ισχύσουν το τρέχον διήμερο

Έπειτα από τα πολύ σοβαρά προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Ελπίς» και ενώ συνεχίζονται για τέταρτη μέρα οι επιχειρήσεις αποχιονισμού σε πολλούς δρόμους δήμων της Αττικής, σήμερα και αύριο σε Αττική και Κρήτη, θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της εκπαίδευσης, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των καταστημάτων, των τραπεζών, των δικαστηρίων, των εμβολιαστικών κέντρων, καθώς και άλλων υπηρεσιών.

Αναλυτικά, τα μέτρα που ισχύουν το διήμερο αυτό για τις Περιφέρειες Αττικής και Κρήτης:

Την Πέμπτη 27/1 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, ύστερα από συνεννόηση με τις Περιφέρειες, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.

– Την Πέμπτη 27/1 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί: οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία και τα Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας.

– Για σήμερα, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

– Την Πέμπτη 27/1 και αύριο, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια, καθώς παρατείνεται το μέτρο της αναστολής των εργασιών όλων των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κρήτης, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

– Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν από 10:00 έως 18:00.

– Για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

Σήμερα, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» και στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Τέλος, να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα τραπεζικά καταστήματα, όπως επίσης πριν τη μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα, συστήνει στους συναλλασσόμενους η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, η ΕΕΤ αναφέρει:

«Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα τραπεζικά καταστήματα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη, και Νότιο Αιγαίο, θα επαναλειτουργήσουν για το κοινό την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, αλλά με σημαντικούς περιορισμούς. Ειδικότερα, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες σε καθένα κατάστημα, ενδέχεται αυτό να μην λειτουργεί ή να υπάρχει περιορισμένος αριθμός εργαζομένων ή να υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας. Ως εκ τούτου συνιστάται οι συναλλασσόμενοι να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα καταστήματα όπως επίσης πριν την μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα».

Τελευταία Νέα