Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 | 16:56
Αρχική Αττική Βόρεια Προάστια Ο Γ. Θωμάκος για τα διεκδικούμενα έργα στα βόρεια προάστια

Ο Γ. Θωμάκος για τα διεκδικούμενα έργα στα βόρεια προάστια

Συνέντευξη του δημάρχου Κηφισιάς στον «Ελεύθερο Τύπο»

newsroom |

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» παραχώρησε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, μιλώντας για τα έργα ζωτικής σημασίας που προγραμματίζονται και διεκδικούνται στο δήμο των βορείων προαστίων και στην ευρύτερη περιοχή, όπως η επέκταση του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου με κατάληξη στη Νέα Ερυθραία.

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο και την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου που καταγράφεται στα βόρεια προάστια, ο δήμαρχος Κηφισιάς τονίζει ότι στο δήμο έχει συσταθεί Τοπικό Ιατρικό Συμβούλιο αποτελούμενο από σημαντικές ιατρικές προσωπικότητες, ενώ παράλληλα -όπως υπογραμμίζει- οι δημοτικές υπηρεσίες λειτουργούν με αυξημένο επίπεδο παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών και με ραντεβού.

Ο κ. Θωμάκος κάνει ειδική αναφορά και στα μεγάλα έργα που διεκδικεί ο Δήμος Κηφισιάς μαζί με τους όμορους δήμους, όπως:

– Τη διάνοιξη της λεωφόρου Κύμης προκειμένου να αποσυμφορηθεί μεγάλο μέρος της υπερτοπικής κυκλοφορίας.

– Την επέκταση του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου με κατάληξη στη Νέα Ερυθραία, πιθανόν και στην Εκάλη.

– Την επέκταση της γραμμής του μετρό με κατάληξη στον ΒΙΠΑ Κηφισιάς.

– Την υπογειοποίηση του κόμβου Λ. Κηφισίας – Ελ. Βενιζέλου – Χ. Τρικούπη.

Στη συνέντευξή του ο δήμαρχος Κηφισιάς αναφέρεται και στον πολιτιστικό τομέα, ο οποίος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την υγειονομική κρίση, γνωστοποιώντας μεταξύ άλλων ότι κατά την περίοδο της πανδημίας οι πολίτες στράφηκαν στο βιβλίο σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κηφισιάς. Όπως ανέφερε μάλιστα ο Δήμος Κηφισιάς προχώρησε στην έκδοση δύο ιστορικών λευκωμάτων για τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη, Λεύκωμα-Ημερολόγιο για το 1821 και, τέλος, βιβλίο με μικρασιατικές αναμνήσεις και αφηγήσεις της παλαιάς Νέας Ερυθραίας.

Τέλος, ο κ. Θωμάκος ερωτηθείς για τις προωθούμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο για τις δημοτικές εκλογές, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «η εφαρμογή της απλής αναλογικής δυσκόλεψε τη διοίκηση πολλών δήμων και αυτό είναι εις βάρος των έργων και των πολιτών. Σε αρκετές περιπτώσεις δήμων, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου επιδιώκει να ματαιώνει τις προθέσεις των δημάρχων. Συνεπώς με ικανοποιεί, για την ομαλή λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, η επιστροφή σε ενισχυμένο σύστημα. Πιστεύω όμως στη διατήρηση της ριζωμένης δημοκρατικής παράδοσης εκλογής του δημάρχου από το 50% των πολιτών. Είναι αλληλένδετο με το σεβασμό των πολιτών προς το θεσμό».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του δημάρχου Κηφισιάς στον «Ελεύθερο Τύπο» εδώ.

Τελευταία Νέα