Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 | 09:44
Αρχική Αττική Εν μέσω lockdown: Αυξημένη η κίνηση στην Αττική σε σχέση με πέρσι

Εν μέσω lockdown: Αυξημένη η κίνηση στην Αττική σε σχέση με πέρσι

Τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής

newsroom |

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν τα συγκριτικά κυκλοφοριακά δεδομένα που καταγράφει το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με το πώς διαμορφώνεται η κίνηση των οχημάτων το τελευταίο διάστημα σε σχέση με το αντίστοιχο του 2020, που όμως η χώρα δεν ήταν σε καθεστώς lockdown.

Από τα συγκριτικά στοιχεία μεταξύ Φεβρουαρίου 2020 και Φεβρουαρίου 2021 στους δώδεκα μεγαλύτερους οδικούς άξονες της Περιφέρειας Αττικής η κίνηση φέτος όχι μόνο παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, αλλά σημειώνει και αύξηση κατά 1,5%, ενώ στη συνολική εικόνα από Δευτέρα έως Πέμπτη διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

  • 0,8% μείωση της κυκλοφορίας μεταξύ 1ης εβδομάδας Φεβρουαρίου 2021 και 4ης εβδομάδας Ιανουαρίου 2021
  • 1,0% αύξηση της κυκλοφορίας μεταξύ 1ης εβδομάδας Φεβρουαρίου 2021 και 1ης εβδομάδας Φεβρουαρίου 2020

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σχετικά στοιχεία προκύπτουν με την αξιοποίηση 1.000 μετρητών που έχει εγκαταστήσει η Περιφέρεια Αττικής στους κυριότερους οδικούς άξονες αρμοδιότητάς της. Τα στοιχεία αυτά αξιοποιούνται και επεξεργάζονται από τους συγκοινωνιολόγους του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής.

Διαβάστε το σχετικό υλικό με τα στοιχεία και τους πίνακες από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας ΔΙΔΙΜΥ της Περιφέρειας Αττικής.

Τελευταία Νέα