Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 | 09:55
Αρχική Αττική Αθήνα Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές της καθαριότητας στην Αθήνα

Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές της καθαριότητας στην Αθήνα

Οι αφανείς ήρωες της καθημερινότητας στην ελληνική πρωτεύουσα

newsroom |

Τους ανθρώπους πίσω από τις επιχειρήσεις καθαριότητας στις γειτονιές της πρωτεύουσας επιχειρεί να αναδείξει ο Δήμος Αθηναίων.

Η Αλεξάνδρα, ο Νίκος και η Λαμπρινή, μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους τους, δουλεύουν στο παρασκήνιο αλλά είναι ταυτόχρονα και πρωταγωνιστές του πολιτισμού της καθημερινότητας.

Και αυτό το κάνουν καθημερινά σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Στους δρόμους, τα πεζοδρόμια, τις πλατείες, τα πάρκα και στην καρδιά της καθημερινής ζωής, στις γειτονιές.

Χωρίς αυτούς, όπως σημειώνει η δημοτική αρχή, «η προσπάθεια να αλλάξει η Αθήνα, να καθαρίσει, να πλυθεί και να απολυμανθεί, δεν θα μπορούσε να έχει κανένα αποτέλεσμα. Γιατί έκαναν πράξη την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι υπηρεσίες καθαριότητας. Μπαίνουν μπροστά στις σαρωτικές επιχειρήσεις που γίνονται καθημερινά αλλά και στις «Κυριακές της καθαριότητας» σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.

Στην περίοδο της πανδημίας γίνονται η ασπίδα μας, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, με την παρουσία και τη δουλειά τους στα δύσκολα. Το αυτονόητο της καθαρής πόλης για τους υπολοίπους, είναι αποστολή για τους εργαζόμενους. Και τα καταφέρνουν».

Αυτό έκαναν και σήμερα (7/2) στα Κάτω Πατήσια. Σάρωσαν, έπλυναν και σφουγγάρισαν ολόκληρη την περιοχή, στην 39η «Κυριακή της καθαριότητας», με κόπο, επιμονή και αγάπη για την πόλη και τους ανθρώπους της.

Τελευταία Νέα