Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021 | 04:01
Αρχική Πολιτική Συνάντηση εργασίας Γ. Κώτσηρα - Ν. Γιατρομανωλάκη - Τι συζητήθηκε

Συνάντηση εργασίας Γ. Κώτσηρα – Ν. Γιατρομανωλάκη – Τι συζητήθηκε

newsroom |

Στην ατζέντα συζήτησης των δύο υφυπουργών Δικαιοσύνης και Πολιτισμού, η ανάπτυξη κοινών δράσεων για την ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η πορεία της διοργάνωσης του πρότζεκτ «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Ελευσίνα 2023»

Συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, είχε την περασμένη Πέμπτη ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Γιώργος Κώτσηρας.

Αντικείμενο της συνάντησης μεταξύ των κ.κ. Κώτσηρα – Γιατρομανωλάκη αποτέλεσε η σύμπραξη του υπουργείου Δικαιοσύνης με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, επί των θεματικών τομέων αρμοδιότητάς τους.

Οι δύο αρμόδιοι υφυπουργοί διαπίστωσαν την κοινή πρόθεση διαμόρφωσης ενός πεδίου ανάπτυξης πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την προστασία, υποστήριξη και ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικότερα των δικαιωμάτων των θυμάτων μορφών βίας πάσης φύσεως, μέσα από την τέχνη και την αμεσότητα που μπορεί να προσφέρει η σύγχρονη δημιουργία.

Μάλιστα, όπως τονίστηκε, στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται η άμεση υλοποίηση ενός κοινού προγράμματος δράσεων και ενεργειών, που θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ατζέντα της συνάντησης εργασίας μεταξύ των κ.κ. Κώτσηρα-Γιατρομανωλάκη βρέθηκε και η πορεία της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Ελευσίνα 2023».

Κοινές δράσεις για την ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εξάλειψη κάθε μορφής βίας

Μετά το πέρας της συνάντησης με τον υφυπουργό Πολιτισμού, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας ανέφερε σε δήλωσή του:

«Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, με τον οποίο συζητήσαμε μια σειρά θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων τόσο του υπουργείου Δικαιοσύνης όσο και του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Συμφωνήσαμε ότι τα δύο συναρμόδια υπουργεία είναι σε θέση να υλοποιήσουν άμεσα ένα κοινό πρόγραμμα δράσεων και ενεργειών, επικεντρώνοντας στην υποστήριξη και ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και στην εξάλειψη κάθε μορφής βίας, με οδηγό τις Τέχνες και τον Πολιτισμό.

Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον κ. Γιατρομανωλάκη και το θέμα της εξέλιξης της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Ελευσίνα 2023», ένα φιλόδοξο πολιτιστικό πρότζεκτ που αποτελεί μεγάλο «στοίχημα» για την πόλη της Ελευσίνας και την τοπική κοινωνία».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, δήλωσε τα εξής:

«Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι εποπτευόμενοι φορείς του ήδη αναπτύσσουν και στηρίζουν προγράμματα που προάγουν τον διάλογο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως για παράδειγμα το Ad Libitum της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και η δράση του Δικτύου Μουσείων Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ Οπτικοποιώντας την ανθρωπότητα. Ωστόσο είναι εξαιρετικά σημαντικό να προχωράμε σε μία πιο συστηματική προσέγγιση αλλά και σύμπραξη σε κυβερνητικό επίπεδο. Η συνάντησή μας με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα και η διαπίστωση της κοινής αυτής αντίληψης και βούλησης για συνεργασία σε αυτό το πεδίο ανοίγει νέους δρόμους και δημιουργεί νέες προοπτικές».

Τελευταία Νέα