Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 | 18:25
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Στον Δήμο Ελευσίνας περνά η «Όαση»

Στον Δήμο Ελευσίνας περνά η «Όαση»

newsroom |

Με την ανάπλαση του χώρου, στην πόλη της Ελευσίνας σχεδιάζεται να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο πάρκο αναψυχής έκτασης 20.543 τ.μ.

Στην απευθείας αγορά της «Όασης», με σκοπό την ανάπλαση του χώρου και τη δημιουργία του μεγαλύτερου πάρκου αναψυχής στην πόλη, προχωρά ο Δήμος Ελευσίνας, καθώς -όπως ανακοινώθηκε- δρομολογούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες μετά και τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο χώρος της «Όασης», πλησίον της λεωφόρου Γέλας, βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Δήμου Ελευσίνας και γειτνιάζει με τον Σαρανταπόταμο, τις εγκαταστάσεις του στρατιωτικού αεροδρομίου και τη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Η συνολική έκταση της περιοχής ενδιαφέροντος ανέρχεται σε 20.543 τετραγωνικά μέτρα, εκ των οποίων 12.309 τ.μ. –που αποτελούν και την επιφάνεια αγοράς- είναι ιδιοκτησίας της Εθνικής Τράπεζας και 8.234 τ.μ., ιδιοκτησίας του Δήμου Ελευσίνας.

Βάσει των ανωτέρω, ο Δήμος Ελευσίνας πρόκειται να προβεί στην αγορά των κάτωθι Ο.Τ.:

Οικοδομικό Τετράγωνο 385, ιδιοκτησίας Εθνικής Τράπεζας, εμβαδού 2.580,00 τ.μ.

Οικοδομικό Τετράγωνο 384, ιδιοκτησίας Εθνικής Τράπεζας, εμβαδού 6.401,00 τ.μ.

Οικοδομικό Τετράγωνο 396, ιδιοκτησίας Εθνικής Τράπεζας, εμβαδού 3.328,00 τ.μ.

Όπως τονίζεται εκ μέρους της δημοτικής αρχής, μετά από συνεχείς επικοινωνίες και διαπραγματεύσεις του Δήμου Ελευσίνας με την Εθνική Τράπεζα, το συμφωνηθέν τίμημα αγοράς ορίστηκε στο ποσό του 1.062.268 ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία των ακινήτων εκτιμάται στο ποσό του 1.356.405 ευρώ.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι η αγορά θα πραγματοποιηθεί χωρίς καμία επιβάρυνση του δημοτικού προϋπολογισμού, και συγκεκριμένα από το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμος Ελευσίνας από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα στο χώρο της «Όασης» και στην ευρύτερη περιοχή καταγράφεται πλήρης υποβάθμιση και στόχος του Δήμου Ελευσίνας είναι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πάρκο αναψυχής, ένας μεγάλος χώρος πρασίνου, αθλοπαιδιών και παιδικών χαρών, που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα υποδομής (διανοίξεις δρόμων, κατασκευή πεζοδρομίων κ.ά.), θα αποτελέσει πόλο έλξης τόσο για τους κατοίκους της πόλης όσο και για τους επισκέπτες.

Όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι του δήμου, στο σχεδιασμό και έως την οριστική ανάπλαση της «Όασης» είναι και η άμεση διαμόρφωση του χώρου, έτσι ώστε να είναι ανοιχτός και προσβάσιμος στο κοινό.

Μάλιστα, πρόσφατα στην «Όαση» φιλοξενήθηκε και το πρώτο Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού της Ελευσίνας, από την «2023 Ελευσίς – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Οικονόμου: Θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο πάρκο αναψυχής στην Ελευσίνα

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, ανέφερε: «Η Όαση είναι ένας χώρος που έχει συνδεθεί με χιλιάδες αναμνήσεις για εμάς τους μεγαλύτερους και ελπίζουμε να δημιουργήσει ακόμη περισσότερες, για τους νεότερους. Μετά την έγκριση της απευθείας αγοράς στο Δημοτικό Συμβούλιο ξεκινούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ενώ έχουν προηγηθεί και συζητήσεις με την Εθνική Τράπεζα, στην οποία ανήκουν τα 12 στρέμματα της συνολικής έκτασης, για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής συμφωνίας. Ο δήμος μας, λοιπόν, θα αποκτήσει το μεγαλύτερο πάρκο αναψυχής της πόλης. Έναν τεράστιο χώρο πρασίνου και υπαίθριας άθλησης. Και επειδή, όλες οι διαδικασίες στα δημόσια πράγματα χρειάζονται αρκετό χρόνο για να γίνουν, έχουμε στα άμεσα σχέδια μας -και πριν την οριστική ανάπλαση της Όασης- να διαμορφώσουμε τον χώρο, ώστε να είναι ανοιχτός και προσβάσιμος στο κοινό».

Τελευταία Νέα