Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 | 23:08
Αρχική Αττική Εξαρθρώθηκε συμμορία στην Αττική για κλοπές σε σπίτια - Πάνω από 1...

Εξαρθρώθηκε συμμορία στην Αττική για κλοπές σε σπίτια – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ η λεία των δραστών

newsroom |

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε όλη την Αττική για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης Ρομά, που διέπραττε κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης σε σπίτια

Σε εξέλιξη είναι από τα ξημερώματα της Παρασκευής ευρεία επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης αποτελούμενη από Ρομά, που εδώ και περίπου έναν χρόνο διέπραττε κλοπές σε οικίες με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δέκα άτομα, ανάμεσά τους και φερόμενα ως αρχηγικά μέλη, ενώ μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης αναμένεται και επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.

Η λεία των περίπου 20 Ρομά υπολογίζεται πως ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. Κάποιες από τις περιοχές που δρούσαν είναι η Κηφισιά και η Πολιτεία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες εμφανίζονταν ως υποψήφιοι ενοικιαστές διαμερισμάτων και με διάφορες προφάσεις πήγαιναν στα σπίτια των ιδιοκτητών και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή.

Κύριοι στόχοι ήταν άνθρωποι που ζούσαν μόνοι τους. Όταν τα μέλη της συμμορίας διαπίστωναν πως μέσα στα σπίτια-στόχους δεν διέμενε κάποιος άλλος, ένα μέλος της σπείρας απασχολούσε τον ιδιοκτήτη και ένας συνεργός έψαχνε το εσωτερικό της οικίας.

Τελευταία Νέα