Κυριακή, 29 Μαΐου 2022 | 01:06
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Στο «Αντώνης Τρίτσης» τρία σημαντικά έργα για τη Δυτική Αττική - Δηλώσεις...

Στο «Αντώνης Τρίτσης» τρία σημαντικά έργα για τη Δυτική Αττική – Δηλώσεις Γ. Κώτσηρα

newsroom |

Το Υπ. Εσωτερικών ανακοίνωσε την ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» συνολικά 105 έργων σε όλη τη χώρα – Τρία εξ αυτών στους Δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας και Ελευσίνας – Τι δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής Γ. Κώτσηρας

Την ένταξη προς χρηματοδότηση στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» συνολικά 105 έργων, προϋπολογισμού 340.323.034,50 ευρώ, ενέκρινε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα 105 νέα έργα, περιλαμβάνονται και τρία σημαντικά έργα που σχετίζονται με τις υποδομές και την εκπαίδευση στη Δυτική Αττική και συγκεκριμένα αφορούν τους Δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Ελευσίνας.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για τα εξής έργα:

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ (ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1.436.660 €) – ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ

Η πράξη αφορά σε παρεμβάσεις στο αγροτικό δίκτυο του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας – Ερυθών – Οινόης, συνολικού μήκους περίπου 22,31 χλμ. Τα επιλεγμένα τμήματα οδών αφορούν αποκλειστικά υφιστάμενες αγροτικές οδούς και πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν δράσεις ασφαλτόστρωσης, τσιμεντόστρωσης και χαλικόστρωσης για το αγροτικό οδικό δίκτυο των Δημοτικών Ενοτήτων Μάνδρας, Βιλίων και Ερυθρών.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ (ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 909.398,29 €) ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Αντικείμενο της σχετικής μελέτης αποτελεί η ωρίμανση του έργου, με σκοπό τη δημοπράτησή του και ανέγερση του κτιρίου του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου στο Ο.Τ. 344 (οδοί Ανυφαντή, Γεωργάκη, Πλουτάρχου και ανωνύμου οδού) που βρίσκεται στην περιοχή «Παράδεισος» του Δήμου Ελευσίνας. Στην παρούσα φάση προβλέπεται η εκπόνηση μελετών ενός κτιρίου 4.992 τ.μ. (περιλαμβανομένων των υπογείων χώρων) και του περιβάλλοντος αυτού χώρου 3.132 τ.μ.

ΙΔΡΥΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ (ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 147.560 €) ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ

Ίδρυση Ψηφιακού Μουσείου σε διαδικτυακό περιβάλλον και ανάδειξη της ιστορίας του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας – Ερυθρών – Οινόης.

Γ. Κώτσηρας: «Στόχος της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στη Δυτική Αττική»

Σε δηλώσεις του, μετά τη θετική αυτή εξέλιξη που αφορά την ένταξη χρηματοδότησης των συγκεκριμένων έργων στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., Γιώργος Κώτσηρας, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για την ένταξη νέων σημαντικών έργων υποδομής στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» περιλαμβάνει και τη Δυτική Αττική, γεγονός που έρχεται εκ νέου να επιβεβαιώσει το έμπρακτο και άοκνο ενδιαφέρον της παρούσας κυβέρνησης για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

Η κυβερνητική στήριξη στα δίκαια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών είναι άμεση και διαρκής και θα ήθελα να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίησή μου, καθώς η στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τους αυτοδιοικητικούς φορείς της Δυτικής Αττικής, μέρα με τη μέρα αποδίδει καρπούς και φέρνει απτά και ουσιαστικά αποτελέσματα.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί, για ένα καλύτερο αύριο στην περιοχή της Δυτικής Αττικής».

Δήμαρχος Ελευσίνας: «Δρομολογείται ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας»

Αξίζει να σημειωθεί σε ό,τι αφορά την κατασκευή του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Ελευσίνας, τον περασμένο Ιούνιο οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ελευσίνας, συνέταξαν και υπέβαλαν το συγκεκριμένο αίτημα – πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών, με σκοπό τη χρηματοδότηση και ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Για τη σημαντική αυτή εξέλιξη, ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε: «Η ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του έργου κατασκευής του Μουσικού Σχολείου Ελευσίνας είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, καθώς δρομολογεί ένα διαχρονικό αίτημα των δημοτών της Ελευσίνας και της Μαγούλας αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την έκβαση της αξιολόγησης του φακέλου που αποστείλαμε στο Υπουργείο Εσωτερικών, μετά από προετοιμασία της τεχνικής μας υπηρεσίας. Ο δήμος μας συνεχίζει να διεκδικεί την ένταξή του σε χρηματοδοτικά προγράμματα επ’ ωφελεία των πολιτών και να αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε τέτοια ευκαιρία, έχοντας τη γνώση και τη βούληση και με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Αθανάσιος Μαυρογιάννης, ανέφερε: «Μια ιδέα που για χρόνια κυοφορείται στον δήμο μας, σήμερα παίρνει τον δρόμο προς την υλοποίησή της. Από την πλευρά μας, ως Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, με σωστό σχεδιασμό και μεθοδικότητα, αξιοποιήσαμε το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου για την περιοχή μας».

Τελευταία Νέα