Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 | 00:23
Αρχική Υγεία Δήμος Ασπροπύργου: Εκπνέει η προθεσμία για δωρεάν μαστογραφίες σε μέλη του ΚΕΠ...

Δήμος Ασπροπύργου: Εκπνέει η προθεσμία για δωρεάν μαστογραφίες σε μέλη του ΚΕΠ Υγείας

newsroom |

Ποιες γυναίκες αφορά η δράση – Μέχρι σήμερα, Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, οι δηλώσεις συμμετοχής

Ο Δήμος Ασπροπύργου, μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, συνεχίζει και το 2022 να υλοποιεί προγράμματα πρόληψης μέσω του ΚΕΠ Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, Σοφία Μαυρίδη, απευθύνουν κάλεσμα στις γυναίκες του Ασπροπύργου προκειμένου να συμμετάσχουν στη δράση παροχής δωρεάν μαστογραφιών που συνδιοργανώνουν το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ασπροπύργου, το ΕΔΔΥΠΠΥ και ο Σύλλογος Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Η δράση απευθύνεται σε γυναίκες ευπαθών και ευάλωτων ομάδων του τοπικού πληθυσμού, ηλικίας 40-69 ετών. Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 στις 09:00 στο Κέντρο Μαστού (Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια).

Ο Σύλλογος Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» παρέχει δωρεάν τις μαστογραφίες στις εξεταζόμενες, ενώ το λοιπό κόστος της δράσης, θα το αναλάβει ο Δήμος Ασπροπύργου. Η μεταφορά από και προς το Κέντρο Μαστού, θα πραγματοποιηθεί με όχημα του δήμου, που διατίθεται αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξεταζόμενες θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένες στο ΚΕΠ Υγείας Ασπροπύργου, να μην έχουν εμφανίσει καρκίνο του μαστού και προτεραιότητα θα δοθεί στις ανασφάλιστες ή ασφαλισμένες, με χαμηλό εισόδημα, ήτοι 6.000 ατομικό εισόδημα ετησίως και 12.000 οικογενειακό προσαυξανόμενο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Δηλώσεις συμμετοχής αναλαμβάνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ασπροπύργου (πληροφορίες-συμμετοχές: Ηλία Πολυτίμη, αναπληρώτρια προϊσταμένη τήματος Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, τηλ.: 2105575596 έως 13/01/2022, Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-14:00).

Τέλος, η όλη διαδικασία προς και από το Κέντρο Μαστού θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης, ασφάλειας και υγιεινής, που επιβάλουν οι κανονισμοί προστασίας λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Τελευταία Νέα