Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022 | 18:34
Αρχική Αττική Νότια Προάστια Συνεργασία Δήμων Καλλιθέας - Π. Φαλήρου - Αλίμου για την κατάρτιση ανέργων...

Συνεργασία Δήμων Καλλιθέας – Π. Φαλήρου – Αλίμου για την κατάρτιση ανέργων και εργαζομένων

newsroom |

Κοινή δράση των τριών δήμων-μελών του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αθήνας (ΣΥΔΝΑ) για την επιδοτούμενη κατάρτιση ανέργων και εργαζομένων

Δύο σημαντικές δράσεις, οι οποίες αφορούν την υλοποίηση προγραμμάτων επιδοτούμενης κατάρτισης για ανέργους και εργαζόμενους, συνολικού ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, ξεκινούν το αμέσως προσεχές διάστημα από τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αθήνας.

Η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων των δύο προγραμμάτων, πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τον πρόεδρο του ΣΥΔΝΑ και δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο, παρουσία των δημάρχων Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη και Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο και στο πλαίσιο των δράσεων, ορίζεται σαφώς ότι «όλοι οι ωφελούμενοι, πέρα από την κατάρτιση και πιστοποίηση των γνώσεων τους, θα λάβουν και ανάλογη επιδότηση, ενώ θα παρασχεθεί και εξατομικευμένη επαγγελματική συμβουλευτική υποστήριξη».

Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις των τριών δήμων οι οποίες στοχεύουν στην επιδοτούμενη κατάρτιση ανέργων και εργαζομένων σχετίζονται:

Το πρώτο πρόγραμμα «Δράσεις για τη βελτίωση της απασχολησιμότητας», προϋπολογισμού 3,82 εκατ. ευρώ, αφορά στην κατάρτιση 750 ανέργων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των περιοχών της Καλλιθέας, του Παλαιού Φαλήρου και του Αλίμου.

• Το δεύτερο πρόγραμμα «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων», προϋπολογισμού: 1.187.000 ευρώ, αφορά στην παροχή υπηρεσιών εξατομικευμένης συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και πιστοποίησης 250 εργαζομένων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι όλοι οι ωφελούμενοι, πέρα από την κατάρτιση και πιστοποίηση των γνώσεων τους, θα λάβουν και ανάλογη επιδότηση.

Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες αναμένεται η έναρξη υλοποίησης των δύο δράσεων, οπότε και θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση – πρόσκληση συμμετοχής προς τους ενδιαφερόμενους πολίτες των τριών πόλεων.

Τελευταία Νέα