Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 | 01:02
ΑρχικήCitizensΣτην πρώτη γραμμή για την κοινωνία και τους πολίτες

Στην πρώτη γραμμή για την κοινωνία και τους πολίτες

newsroom |

Του Ξένου Μανιατογιάννη

Υπηρέτησα την κοινωνία και τους δημότες από τον χώρο της αυτοδιοίκησης με δικαιοσύνη και χωρίς διχασμούς. Μετά από 25 χρόνια ενασχόλησής μου με τα κοινά και έχοντας αποκομίσει τη γνώση και την εμπειρία, επιθυμώ να συμβάλω στην επίλυση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν την κοινωνία από άλλη θέση και θα επιδιώξω να ενισχύσω τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η κεντρική διοίκηση, εάν θωρακίσει θεσμικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα σταθεί ουσιαστικά δίπλα στον πολίτη.

Η αυτοδιοίκηση αποτέλεσε για μένα ένα πολύ μεγάλο ταξίδι. Σ’ αυτό το ταξίδι εισέπραξα μεγάλη αγάπη από τους πολίτες, έζησα μεγάλες χαρές, αλλά αντιμετώπισα και δύσκολες στιγμές, που όχι μόνο δε με ανάγκασαν να το βάλω κάτω, αλλά, αντίθετα, με «ατσάλωσαν» να συνεχίσω.

Με κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, εστιάζοντας πάντα με ευαισθησία και διακριτικότητα στις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας.

Η εμπειρία και η επαφή μου με τους πολίτες καθώς και οι επιτυχημένες, κατά κοινή ομολογία, πολιτικές που εφαρμόσαμε σε τοπικό επίπεδο αποτελούν τα «όπλα» μου για το επόμενο βήμα.

Νιώθω βαθιά ικανοποίηση και δικαίωση, γιατί όλα αυτά τα χρόνια προσέφερα με δικαιοσύνη και καθαρές λύσεις, κάτι το οποίο, προφανώς, έγινε συνείδηση στην κοινωνία, η οποία μου το επιβεβαίωσε εκλέγοντάς με Δήμαρχο Βριλησσίων το 2014 και το 2019.

Με παρακαταθήκη την αυτοδιοικητική μου εμπειρία και τη γόνιμη επικοινωνία με τους πολίτες θα προσφέρω στην προσπάθεια ανάτασης της κοινωνίας μας, μέσα από μια σειρά θεμάτων που σήμερα επισκιάζονται είτε από πολιτικές υπέρ των ισχυρών είτε από λαϊκισμούς, που προκαλούν μόνο εντυπωσιασμούς.

Η εποχή φέρνει νέες προκλήσεις και απαιτούνται νέοι χειρισμοί με ισχυρή πολιτική βούληση και τεκμηρίωση. Η μάχη της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, η στήριξη των μικρομεσαίων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, η δημόσια και δωρεάν υγεία, η προστασία της κύριας κατοικίας και η θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών είναι θέματα ανοικτά που επιτάσσουν πολιτικές Δικαιοσύνης και Αξιοπρέπειας.

* Ο κ. Ξένος Μανιατογιάννης είναι υποψήφιος Βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, πρώην Δήμαρχος Βριλησσίων και τοπογράφος μηχανικός.

Τελευταία Νέα