Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 | 11:44
ΑρχικήCitizensΤο αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα στη Δυτική Αττική, με τη σφραγίδα ΝΔ...

Το αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα στη Δυτική Αττική, με τη σφραγίδα ΝΔ – Κυριάκου Μητσοτάκη

newsroom |

Του Γιώργου Κώτσηρα

Αδιαμφισβήτητα οι εκλογές της 21ης Μαΐου αποτελούν έναν σημαντικό σταθμό για το μέλλον της χώρας. Τα διλλήματα μπροστά στις κάλπες είναι ξεκάθαρα και μετά την τετραετή διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και υπό την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ακόμα πιο ευδιάκριτα. Οι πολίτες μπορούν πλέον να συγκρίνουν και να αποφασίσουν εάν η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά ή θα κινδυνέψει με βήματα οπισθοδρόμησης.

Οι μεγάλοι εθνικοί στόχοι που θέτουμε για την επόμενη τετραετία, επικεντρώνονται στους καλύτερους μισθούς για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε ένα ακόμη πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος απαλλαγμένο από τις γραφειοκρατικές «αγκυλώσεις» του παρελθόντος και στην περαιτέρω ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας και Παιδείας.

Στον τομέα της Δικαιοσύνης, αυτή την τετραετία προχωρήσαμε -από τον Νοέμβριο του 2021- σε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας οι οποίες αποτελούσαν εξ’ αρχής εκ των βασικών προτεραιοτήτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και συνολικά της κυβέρνησης, με στόχο τη δημιουργία ενός στιβαρού, συνεκτικού και πλήρους ποινικού πλαισίου, το οποίο έρχεται να υψώσει ένα τείχος ασφαλείας και να προστατεύσει τα θύματα εγκληματικών ενεργειών και ιδιαίτερα τα πλέον ευάλωτα άτομα, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στην κοινωνία ότι κανένας δράστης τέτοιων αποτρόπαιων πράξεων δεν θα μείνει ατιμώρητος και κανένα θύμα απροστάτευτο.

Ωστόσο, η ψήφος εμπιστοσύνης που είμαστε πεπεισμένοι ότι θα δοθεί από τους πολίτες στις 21 Μαΐου, αποτελεί και μία έμμεση αναγνώριση για όσα καταφέραμε να υλοποιήσουμε για την περιοχή της Δυτικής Αττικής αυτή την τετραετή κυβερνητική περίοδο που ολοκληρώνεται.

Η εξυγίανση και διάσωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, με την εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, η μεγάλη επένδυση του Εμπορευματικού Κέντρου Θριασίου στην περιοχή του Ασπροπύργου και η αναβάθμιση των δημόσιων δομών Υγείας (Θριάσιο Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας Ελευσίνας, Μεγάρων, Ερυθρών, Περιφερειακά Ιατρεία Βιλίων & Αλεποχωρίου), έχουν αλλάξει την εικόνα της Δυτικής Αττικής σε όλους τους τομείς, καθιστώντας την περιοχή μας από «ουραγό» και έναν παραμελημένο τόπο, σε πρωταγωνίστρια!

Κι αυτή η αλλαγή εικόνας, μεταξύ άλλων, αποτελεί «προϊόν» της αγαστής συνεργασίας που αναπτύξαμε όλο αυτό το διάστημα ως Κυβέρνηση με τους αυτοδιοικητικούς και τοπικούς φορείς στη Δυτική Αττική, ώστε να δρομολογηθούν και να επιλυθούν στην ευρύτερη περιοχή μία σειρά εμβληματικών επενδύσεων και έργων υποδομής.

Σε αυτό το πλαίσιο, όλα όσα πράξαμε για τη Δυτική Αττική, αφήνουν ένα ξεκάθαρο αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα, φέροντας και τη σφραγίδα του Πρωθυπουργού. Ουσιαστικά, όσα υλοποιήσαμε όλοι μαζί, πρόκειται για τις προεκλογικές δεσμεύσεις που τηρήθηκαν εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019 για τη Δυτική Αττική, αποδεικνύοντας και επιβεβαιώνοντας έτσι στο έπακρο το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τον τόπο μας.

Σε αυτή την τετραετία διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας καταφέραμε και οδηγήσαμε τις πόλεις της Δυτική Αττικής σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, επικεντρώνοντας στους τομείς της τοπικής οικονομίας, της υγείας και της παιδείας, αλλά και στον πολιτισμό, στηρίζοντας -μεταξύ άλλων- τον σημαντικό θεσμό της ανακήρυξης της Ελευσίνας ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023».

Παράλληλα, όμως, αφουγκραστήκαμε σε μεγάλο βαθμό και τις διαρκείς ανάγκες των συμπολιτών μας σε ό,τι αφορά στα ζητήματα της καθημερινότητάς τους. Μεταξύ αυτών των αιτημάτων, αποτέλεσε και η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων και του στόλου οχημάτων στη Δυτική Αττική, που επαναφέρουν το αίσθημα ασφαλείας στην περιοχή μας.

Πλέον, ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του ξεκάθαρες και συγκεκριμένες επιλογές. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, οι συμπολίτες μας στη Δυτική Αττική, γνωρίζουν καλά ότι για να συνεχίσει ο τόπος μας να πορεύεται στο δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας, στις 21 Μαΐου θα εμπιστευτούν και θα επιβραβεύσουν ξανά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, για να προχωρήσουμε ακόμα πιο δυναμικά, για μία αυτοδύναμη και πιο ισχυρή Ελλάδα!

* Ο κ. Γιώργος Κώτσηρας είναι Υφυπουργός Δικαιοσύνης και υποψήφιος Βουλευτής Δυτικής Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία.

Τελευταία Νέα