Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 | 01:33
ΑρχικήCitizensΜέγαρα - Νέα Πέραμος: Ο συνδυασμός μας θα φέρει την πραγματική Αλλαγή!

Μέγαρα – Νέα Πέραμος: Ο συνδυασμός μας θα φέρει την πραγματική Αλλαγή!

newsroom |

Του Άγγελου Μακρυγιάννη

Έχοντας ζήσει την εμπειρία της σημερινής απελθούσας διοίκησης του δήμου μας που ακόμα πιστεύει, ότι με απλή διαχείριση και χορηγίες μπορούν να πάμε τις πόλεις μας μπροστά, ερχόμαστε να παραλάβουμε μία πραγματικά παραμελημένη έως εγκαταλειμμένη περιοχή. Ένα δήμο όπου το πρώτο που θα αλλάξουμε είναι να μην βάζουμε πάνω απ’ όλα το εγώ εις βάρος του εμείς, αλλά να βάλουμε όλοι οι δημότες το εμείς μέσα στην ζωή μας. Μιας και πρέπει να ζούμε αρμονικά όλοι μαζί. 

Και η αρμονία έρχεται μετά από την εύρυθμη λειτουργία της πολιτείας απέναντι στον πολίτη.  Όχι να μην ακουμπάμε, ότι έχει πολιτικό κόστος βάζοντας τους πολίτες απέναντι ή αφήνοντας τον κάθε ένα να κάνει ότι θέλει.  Μία σοβαρή διοίκηση θέτει το πλαίσιο και αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της για την λειτουργιά και συντήρηση των κοινοχρήστων χώρων, των υποδομών και πορεύεται μέσα στα νόμιμα πλαίσια που του ορίζει ό νόμος.  Χωρίς παράνομες χωματερές, την κυκλοφορία  ακατάλληλων οχημάτων δίνοντας μόνιμα το κακό παράδειγμα στους πολίτες.  Δεν έχετε το αλάθητο του Πάπα κ. Δήμαρχε δίνοντας το χειρότερο παράδειγμα στους πολίτες και κυρίως στις νέες γενιές.

Αλλαγή στην νοοτροπία του «κάνω ότι θέλω»! Νοοτροπίας της δεκαετίας του ’60 και πίσω, που εφάρμοσαν οι περισσότερες διοικήσεις, έφεραν δυστυχώς τα σημερινά αποτελέσματα, κυρίως γι’ αυτό ένας στους δύο νέους μας φεύγει για να βρει κάπου αλλού ένα καλύτερο αύριο.  Μετά από περίπου δέκα χρόνια στην εξουσία δεν καταφέρατε να δημιουργήσετε ούτε μία υποδομή για τους νέους μας αφήνοντάς μόνο την εστίαση να τους καλύψει.   Δεν καταφέρατε να έρθει στις πόλεις μας μία σχολή δημόσια ή ιδιωτική, ή να γίνει μία νέα σοβαρή ιδιωτική επένδυση, μιας και οι πόλεις μας έχουν όλα τα πλεονεκτήματα για αυτά.

Αλλαγή στην διοίκηση του δήμου μας, με καταρχήν επαναφορά όλων των υπηρεσιών που έχουν σχέση με τον πολίτη στην Νέα Πέραμο.  Αλλά και μέσα στην σύγχρονη πραγματικότητα που ζούμε ο όγκος των πληροφοριών είναι τεράστιος και χρειάζεται επαγγελματισμός για την διαχείριση του από όλους.  Και σίγουρα μίας πραγματικά σοβαρής αναζήτησης και αρχειοθέτησης όλων των μελετών που υπάρχουν από ‘δω και από ‘κει σε γραφεία και βιβλιοθήκες πρώην ερετών και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου.  Ξεκινώντας  την δημιουργία νέων για μελλοντικά έργα που θα προβλέπονται μέσα στο στρατηγικό σχέδιο του δήμου μας.

Αλλαγή στην εφαρμογή καθαριότητας που έχετε μέχρι σήμερα.  Βελτιώνοντας και εφαρμόζοντας των σημερινό κανονισμό καθαριότητας που είναι στην βάση του πολύ καλός.  Επιτέλους να απαιτήσουμε για να έχουμε την διαχείριση των δημοτικών μας απορριμμάτων και αποβλήτων από την στιγμή που διαθέτουμε εργοστάσιο διαχείρισης της ΔΕΜ αλλά και πολλούς μεγάλους χώρους που μπορούν να γίνουν νέα εργοστάσια ανακύκλωσης, κομποστοποίησης και τον ήδη αδειοδοτημένο χώρο στο λατομείο Σταμέλου.  Βλέποντας οι πολίτες μας, ότι ο δήμος λειτουργεί σωστά και αυτοί με την σειρά τους θα κάνουν το σωστό.

Αλλαγή σε ολόκληρη την καμπάνια προβολής των πόλεων μας μιας και δεν έχουμε δει κάποιο αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.  Βελτιώνοντας την εικόνα σε συγκεκριμένες περιοχές άμεσα  και κάνοντας τις λειτουργικές, θα προβάλουμε ηλεκτρονικά και έντυπα ότι θα μπορέσει να είναι επισκέψιμο.  Ενεργοποιώντας και τους πολίτες αυτών των περιοχών να καλυτερεύσουν την εικόνα των ιδιοκτησιών τους.   Πιστέψτε με υπάρχουν πολλά κρυμμένα και αναξιοποίητα σημεία που θα μπορούσαν να φέρουν κόσμο να τα επισκεφτεί.

Αλλαγή στον απαρχαιωμένο στόλο των περισσοτέρων οχημάτων και εργαλείων που η συντήρηση και η κατανάλωση καυσίμων κοστίζουν περισσότερο από την αντικατάσταση τους.  Μιας εμφάνισης που σίγουρα δεν μας κάνει υπερήφανους για το δήμο μας.  Κυκλοφορώντας με ένα παλαιό ασθενοφόρο ο ένας πάνω στον άλλο καθαρίζοντας κυριολεκτικά με τα χέρια όλη την πόλη, με τα σημερινά κακά αποτελέσματα.  Ευτυχώς που στα δύσκολά παρεμβαίνει η περιφέρεια και γίνεται η δουλειά.

Αλλαγή στον τρόπο που εκφράζουμε τον πολιτισμό.  Παίρνοντας παράδειγμα από τους συλλόγους που δρουν με πολύ λιγότερα κόστη σε δράσεις με πολύ μεγαλύτερη ουσία δείχνοντας μας το δρόμο που γίνονται όλα στο σήμερα.  Τρανό παράδειγμα το πρόγραμμα εκδηλώσεων του πολιτιστικού συλλόγου Ο Θέογνις, η ΛΕ.Μ.Μ. κ.α.  Δαπανώντας πολύ λιγότερα χρήματα έχουμε μεγάλη συμμετοχή κόσμου και δράσεις που κρατάμε κυρίως τους νέους και νέες στις πόλεις μας.

Αλλαγή στην πρωτοβάθμια υγεία που στις πόλεις μας βρίσκεται ακόμα σε τριτοκοσμικά επίπεδα όχι μόνο στα Μέγαρα αλλά στην Κινέτα, στο Αλεποχώρι και στη Νέα Πέραμο.  Όπου εάν συμβεί κάτι έκτακτο πρέπει να κάνουμε την προσευχή μας για να βρούμε κάτι ανοιχτό.  Οι υποδομές πρέπει να βελτιωθούν γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.  Απαιτώντας καταρχήν 24ωρη, 365 μέρες λειτουργία του κέντρου υγείας με πραγματική φύλαξη και πρωινά Ιατρεία στο Αλεποχώρι τους καλοκαιρινούς μήνες, Κινέτα και Νέα Πέραμο σε δομές του δήμου.

Σε αυτό το σημείο, καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις των πόλεών μας που πραγματικά έχουν δύναμη και τόλμη να αλλάξουμε την σημερινή άσχημη και κακή κατάσταση με ανιδιοτέλεια και όραμα για το μέλλον.

* Ο κ. Άγγελος Μακρυγιάννης είναι οικονομολόγος – M.B.A. και υποψήφιος Δήμαρχος Μεγάρων – Νέας Περάμου “όμορφες πόλεις”.

• Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
 Ακολουθήστε μας στο Twitter
 Ακολουθήστε μας στο Instagram

Τελευταία Νέα