Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 | 00:16
Αρχική Υγεία Στη «μάχη» κατά της πανδημίας οι γιατροί της γειτονιάς - Δίκτυο ΠΦΥ...

Στη «μάχη» κατά της πανδημίας οι γιατροί της γειτονιάς – Δίκτυο ΠΦΥ για την Covid-19 στην Αττική

newsroom |

Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την COVID-19, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και με τη συμμετοχή μελών των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιώς

Στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας της Covid-19 τέθηκε το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που συγκρότησαν οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας.

Από σήμερα, οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στους δεκάδες γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά οι οποίοι είναι ενήμεροι για την αντιμετώπιση της Covid-19, με βάση τα επικαιροποιημένα θεραπευτικά πρωτόκολλα, υπό την καθοδήγηση της ομάδας εργασίας του ΙΣΑ, του ΙΣΠ και του ΕΟΔΥ.

Οι πολίτες, πλέον, έχουν πρόσβαση στους γιατρούς του Δικτύου μέσω της ιστοσελίδας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (isathens.gr), όπου αναγράφονται τα στοιχεία των ιατρών που συμμετέχουν στο Δίκτυο, στις διάφορες περιοχές της Αττικής. Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί θα παρέχουν υπηρεσίες, στο πλαίσιο της σύμβασής τους, οι δε πιστοποιημένοι ως ιδιώτες ιατροί.

Παράλληλα, ο πολίτης μπορεί να απευθυνθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (isacovid.gr), στην οποία παρέχονται υπηρεσίες τηλεϊατρικής. Η πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα, πέραν της άυλης συνταγογράφησης, video κλήσης, καθώς και δυνατότητα ηλεκτρονικής καταβολής της ιατρικής αμοιβής.

Μέχρι σήμερα στο Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την COVID-19, έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 135 ιατροί από την Αθήνα και τον Πειραιά, με τις ειδικότητες του παθολόγου, πνευμονολόγου, γενικού ιατρού και παιδιάτρου, οι οποίοι αναλαμβάνουν την άμεση και έγκαιρη διερεύνηση, παρακολούθηση και αντιμετώπιση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού. Πρόκειται για ένα Δίκτυο ιατρών της γειτονιάς, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους, στους ασθενείς με Covid-19 λοίμωξη, με βάση τα αναθεωρημένα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Συνεχής ενημέρωση των ιατρών

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του προέδρου του ΙΣΠ Νίκου Πλατανησιώτη και του αντιπροέδρου του ΕΟΔΥ, καθηγητή Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, κατά την οποία η επιστημονική ομάδα, υπό την καθοδήγηση του ομότιμου καθηγητή Παθολογίας – Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ, Γιώργου Σαρόγλου, ενημέρωσε τους ιατρούς που συμμετέχουν στο Δίκτυο, σχετικά με τα επικαιροποιημένα θεραπευτικά πρωτόκολλα και τις επιστημονικές εξελίξεις για την Covid-19 λοίμωξη.

Όπως επισημάνθηκε, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση και οι γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής για να διατυπώνουν ερωτήματα και να λύνουν τις απορίες τους.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Οι ιατροί του Δικτύου θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην άμεση παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με βάση τεκμηριωμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Στόχος μας είναι σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου, ο συμπολίτης μας που διαγιγνώσκεται θετικός να μπορεί να βρει γιατρό, ενημερωμένο για την αντιμετώπιση της λοίμωξης. Οι ασθενείς πρέπει να γνωρίζουν ότι το πρώτο χρονικό διάστημα της νόσησης είναι καθοριστικό για την αποτροπή των επιπλοκών. Καλούμε όλους τους πολίτες, όταν βγει θετικό το τεστ να επικοινωνήσουν άμεσα με τον θεράποντα ιατρό τους ή ελλείψει αυτού, με κάποιον από τους γιατρούς του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Τελευταία Νέα