Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 00:47
Αρχική Αττική Σπείρα στήνει καρτέρι στην Πέτρου Ράλλη και ξαφρίζει οδηγούς στα φανάρια

Σπείρα στήνει καρτέρι στην Πέτρου Ράλλη και ξαφρίζει οδηγούς στα φανάρια

newsroom |

Το κόλπο με τους υαλοκαθαριστήρες – Πώς επιτήδειοι έχουν στήσει κόλπο στα φανάρια, προκειμένου να αφαιρούν πολύτιμα αντικείμενα των οδηγών μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Σπείρα που δρα στα φανάρια της γέφυρας Πέτρου Ράλλη στα δυτικά προάστια, καταφέρνει και αφαιρεί μέσα σε δευτερόλεπτα πολύτιμα αντικείμενα από τα αυτοκίνητα οδηγών, σκορπίζοντας τον τρόμο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, πρόκειται για ένα κύκλωμα αποτελούμενο από έξι άτομα, στα δίχτυα του οποίου έχουν πέσει δεκάδες οδηγοί τους τελευταίους μήνες.

Βίντεο-ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το OPEN, δείχνει τη δράση του κυκλώματος στην Πέτρου Ράλλη, το οποίο δρα μέρα-μεσημέρι, με τα μέλη του να αδιαφορούν για το εάν θα γίνονται αντιληπτά από τους οδηγούς των υπόλοιπων οχημάτων.

Τα μέλη της σπείρας βρίσκονται σε καθημερινή βάση στην οδό κάτω από τη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη και περιμένουν καρτερικά να ανάψει ο κόκκινος φωτεινός σηματοδότης, ώστε να ακινητοποιηθούν τα οχήματα.

Στη συνέχεια, ένας από τους έξι προσεγγίζει ένα αυτοκίνητο και προσποιείται ότι οι υαλοκαθαριστήρες του εκάστοτε αυτοκινήτου έχει σπάσει. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, το μέλος της σπείρας σπάει τον υαλοκαθαριστήρα εκείνη τη στιγμή.

Ακολούθως, τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας υποστηρίζουν ότι μπορούν να βοηθήσουν τους οδηγούς, επισημαίνοντας τους ότι διατηρούν σχέσεις με έναν επαγγελματία που μπορεί να τους αντικαταστήσει τον υαλοκαθαριστήρα. Ορισμένοι πείθονται και δίνουν… απλόχερα στα μέλη της σπείρας ένα χρηματικό ποσό το οποίο κυμαίνεται από 20 έως 40 ευρώ.

Αρκετοί, ωστόσο, αντιλαμβάνονται και καταλαβαίνουν πως πρόκειται για μια καλοστημένη απάτη, με αποτέλεσμα να βγαίνουν από το όχημα προκειμένου να στραφούν εναντίον των επιτήδειων.

Εκείνη τη στιγμή, όμως, φτάνει στο σημείο ένα ακόμα μέλος της σπείρας που εισέρχεται στο αυτοκίνητο μέσω της πόρτας του συνοδηγού και αφαιρεί εν ριπή οφθαλμού τα πολύτιμα αντικείμενα του οδηγού, όπως το πορτοφόλι και το κινητό του τηλέφωνο.

Τελευταία Νέα