Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023 | 00:02
Αρχική Αττική Πειραιάς Μετρό: Τον Οκτώβριο η παράδοση των τριών νέων σταθμών προς Πειραιά

Μετρό: Τον Οκτώβριο η παράδοση των τριών νέων σταθμών προς Πειραιά

newsroom |

Νέα καθυστέρηση στη λειτουργία των τριών τελευταίων σταθμών του Μετρό στον Πειραιά

Από αναβολή σε αναβολή οδηγείται η έναρξη λειτουργίας των τριών τελευταίων σταθμών του Μετρό στον Πειραιά («Μανιάτικα», «Πειραιάς», «Δημοτικό Θέατρο»), καθώς σύμφωνα με χθεσινές ραδιοφωνικές δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, οι τρεις υπολειπόμενοι σταθμοί θα παραδοθούν στο επιβατικό κοινό έως τις αρχές Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόβλεψη ανέφερε παράδοση των τριών σταθμών εντός του καλοκαιριού του 2022, κάτι που αναγράφεται ακόμα και στην ιστοσελίδα της Αττικό Μετρό, ενώ στη συνέχεια αναθεωρήθηκε το πλάνο για τον Σεπτέμβριο και την Τετάρτη (31/8) ανακοινώθηκε ότι οι τρεις τελευταίοι σταθμοί της επέκτασης θα παραδοθούν στην κυκλοφορία τον Οκτώβριο του 2022.

Οι τρεις πρώτοι σταθμοί της επέκτασης (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια) είχαν παραδοθεί προς χρήση στις 6 Ιουλίου 2020, ενώ με την παράδοση των τριών τελευταίων σταθμών ο χρόνος της διαδρομής μεταξύ του λιμανιού του Πειραιά και του αεροδρομίου στα Σπάτα αναμένεται να μειωθεί περίπου στα 50-55 λεπτά.

Με την ολοκλήρωση του έργου και τη θέση σε λειτουργία και των σταθμών «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο» προβλέπεται αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως.

Για τις ανάγκες λειτουργίας του συνόλου των σταθμών της επέκτασης προς Πειραιά την περασμένη άνοιξη είχε επαναπροκηρυχθεί διαγωνισμός για τη μελέτη, προμήθεια, εγκατάσταση, δοκιμή και θέση σε λειτουργία, συντήρηση και υποστήριξη του εξοπλισμού για το Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ), καθώς ο πρώτος είχε καταστεί άγονος.

Τελευταία Νέα