Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 | 17:47
Αρχική Αττική Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση νέων φωτιστικών Led στη Λεωφ. Κηφισίας

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση νέων φωτιστικών Led στη Λεωφ. Κηφισίας

newsroom |

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν αντικατασταθεί όλα τα παλαιού τύπου φωτιστικά στο οδικό δίκτυο του Λεκανοπεδίου, που βρίσκεται υπό την αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής

Ολοκληρώθηκε από τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής η τοποθέτηση νέων φωτιστικών Led στη Λεωφόρο Κηφισίας, ενώ μέχρι τέλος του έτους θα έχουν αντικατασταθεί όλα τα παλαιού τύπου φωτιστικά στους δρόμους του Λεκανοπεδίου.

Το έργο τοποθέτησης νέων φωτιστικών σωμάτων χαμηλής κατανάλωσης και αυξημένης απόδοσης τύπου Led σε όλους τους οδικούς άξονες, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2023.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 36,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 33,4 εκατ. ευρώ προέρχονται από χρηματοδότηση της Περιφέρειας μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος ΠΕΠ Αττικής 2014-2021.

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των παλαιών, ενεργοβόρων φωτιστικών νατρίου, με νέου τύπου τηλεδιαχειριζόμενα φωτιστικά κατά μήκος της Λεωφόρου Κηφισίας. Ο βόρειος κεντρικός άξονας του Λεκανοπεδίου, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, διαθέτει πλέον επαρκή φωτισμό που αλλάζει τα δεδομένα κατά τη νυχτερινή οδήγηση και βελτιώνει σημαντικά την οδική ασφάλεια.

Ταυτόχρονα, στη Λεωφόρο Κηφισίας έχουν γίνει εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και πλέον διαθέτει βελτιωμένο οδόστρωμα (αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα στο μεγαλύτερο μήκος), νέες διαγραμμίσεις, πράσινες κεντρικές νησίδες και νέα σήμανση.

Το μεγαλύτερο έργο φωτισμού των κεντρικών οδικών αξόνων της Αττικής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αλλάζει την εικόνα της Αττικής, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό 60% αυτή την κρίσιμη περίοδο της αύξησης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε ήδη η τοποθέτηση των νέων Led φωτιστικών σωμάτων στη Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, στη Λ. Μεσογείων, στη Λ. Συγγρού, στη Λ. Βουλιαγμένης, στην Καλλιρόης στη Λ. Ποσειδώνος και στη Λ. Χαμοστέρνας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στη Λ. Αθηνών, στη Λ. Πέτρου Ράλλη και στη Λεωφ. Λαυρίου. Στους επόμενους δύο μήνες θα ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του φωτισμού στον Κηφισό και στην Ομηρίδου Σκυλίτση, ενώ μέχρι τέλος του έτους οι κεντρικές οδικές αρτηρίες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής θα διαθέτουν LED Φωτισμό χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώνονται με ταχύτατους ρυθμούς οι επεμβάσεις που αφορούν τον φωτισμό των δρόμων, τη βελτίωση των οδοστρωμάτων, τη σήμανση και τη φωτεινής σηματοδότησης. Οι δεσμεύσεις μας δεν έμειναν στα χαρτιά. Εκσυγχρονίζουμε το οδικό δίκτυο, αλλάζουμε την εικόνα της Αττικής. Μιλάμε με πράξεις και όχι με λόγια».

Τελευταία Νέα