Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 | 02:35
Αρχική Αττική Υπό έλεγχο η φωτιά στον Άνω Κορυδαλλό

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Άνω Κορυδαλλό

newsroom |

Η νέα πυρκαγιά στην περιοχή ξέσπασε κοντά σε σπίτια – Συνεχίζουν να επιχειρούν τα επίγεια μέσα πυρόσβεσης για να σβήσουν και οι τελευταίες μικρές διάσπαρτες εστίες

UPD – Τελευταία Ενημέρωση 22:02

Οριοθετήθηκε λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ η φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στην περιοχή του Άνω Κορυδαλλού, επί της οδού Αθανασίου Διάκου.

Υπήρξε άμεση και μεγάλη κινητοποίηση από επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά σε κατοικημένη περιοχή, καίγοντας χαμηλή βλάστηση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα και πλησίασε σπίτια. Στο σημείο επιχείρησαν 72 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα, 3 ελικόπτερα, ενώ συνέδραμαν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες δήμων.

Στο σημείο παραμένουν επίγεια μέσα πυρόσβεσης καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες όμως δεν προκαλούν ανησυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η όγδοη φωτιά (!) που ξεσπά τη φετινή αντιπυρική περίοδο στην ευρύτερη περιοχή του όρους Αιγάλεω, όπως αναφέρει ο πρόεδρος ΠΕΣΥΔΑΠ και δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης και η τρίτη φορά που εκδηλώνεται πυρκαγιά στο συγκεκριμένο σημείο (Πυροβολεία – Άνω Κορυδαλλός).

Οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι ανησυχούν για τον μεγάλο αριθμό των πυρκαγιών στην περιοχή, ενώ η ανησυχία αυτή εντείνεται από το γεγονός ότι σε κοντινή απόσταση υπάρχει δασική έκταση και ο Βοτανικός Κήπος.

Τελευταία Νέα