Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023 | 12:16
Αρχική Αττική Στο επίκεντρο η διασύνδεση του αστικού τμήματος του παραλιακού μετώπου

Στο επίκεντρο η διασύνδεση του αστικού τμήματος του παραλιακού μετώπου

newsroom |

Σύσκεψη Πατούλη – δημάρχων, με τη συμμετοχή και του υφυπουργού Α. Σκέρτσου

Η ενοποίηση – μέσω δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων – του αστικού τμήματος του παραλιακού μετώπου, από το ΣΕΦ μέχρι τα Αστέρια της Γλυφάδας, συνολικού μήκους 22 χλμ. συζητήθηκε σε πρόσφατη σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης με τους δημάρχους του και τη διαδικτυακή συμμετοχή του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου.

Στην παρέμβασή του ο κ. Σκέρτσος επισήμανε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων με σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη για τους πολίτες και διαμήνυσε την κυβερνητική πρόθεση να στηρίξει την Αυτοδιοίκηση, για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Ο κ. Πατούλης αναπτύσσοντας την προοπτική της λειτουργικής διασύνδεσης του αστικού τοπίου των δήμων έκανε λόγο για μία «οραματική» και «εμβληματική» παρέμβαση που σε συνδυασμό με τα έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, θα έχει πολλαπλασιαστικά αναπτυξιακά οφέλη και θα συμβάλλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

«Θα είναι μία από τις ωραιότερες διαδρομές της Ευρώπης, που θα μπορούν να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες της Αττικής», σημείωσε. Ανέφερε ότι αυτή ήταν μία καταρχήν συζήτηση προκειμένου να γίνει η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για να συγκλίνουν στην καλύτερη δυνατή πρόταση ενώ ανακοίνωσε πως έχει κατατεθεί το ενδιαφέρον ιδιωτικής εταιρείας, να υποβοηθήσει μελετητικά στο σχεδιασμό του έργου.

Οι δήμαρχοι αφού συνηγόρησαν με την άποψη πως το παραλιακό μέτωπο «διψά» για έργα με αναπτυξιακό πρόσημο που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, επισήμαναν πως θα επεξεργαστούν τα σχέδια υλοποίησης του έργου και θα επανέλθουν με προτάσεις για μία νέα συζήτηση.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι δήμαρχοι Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, Π. Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος. Από τον Δήμο Γλυφάδας ο γενικός γραμματέας του δήμου, Σωκράτης Ζάχος και από τον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης ο αντιδήμαρχος, Βασίλης Παπαμιχαήλ.

Από την πλευρά της Περιφέρειας συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Δ. Δρόσης και ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Αλ. Καλογερόπουλος.

Τελευταία Νέα