Κυριακή, 29 Μαΐου 2022 | 03:01
Αρχική Αττική Δυτική Αττική ΥΠΕΣ: Χρηματοδότηση Δήμων Μεγαρέων και Μάνδρας-Ειδυλλίας για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών

ΥΠΕΣ: Χρηματοδότηση Δήμων Μεγαρέων και Μάνδρας-Ειδυλλίας για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών

newsroom |

Γ. Κώτσηρας: «Η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τους δήμους της Δυτικής Αττικής, με σκοπό την κάλυψη ουσιαστικών ζητημάτων και την ασφάλεια των πολιτών»

Τη χρηματοδότηση ύψους 7 εκατ. ευρώ σε 115 δήμους της χώρας, για την κάλυψη δαπανών παροχής υπηρεσιών ναυαγοσωστικής σε οργανωμένες ή μη παραλίες, ενέκρινε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μετά και από συγκεκριμένη πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι, από πέρυσι, λόγω της αύξησης των προδιαγραφών ασφάλειας για τους λουόμενους και ιδίως σε τουριστικά μέρη, αυξήθηκε το κόστος λειτουργίας αναφορικά με τις χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες παραλίες. Σημειώνεται επίσης ότι από το ποσό των 8 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε υπολογιστεί ως επιπλέον κόστος για τη ναυαγοσωστική κάλυψη το 2021, χρησιμοποιήθηκε τελικά αρκετά χαμηλότερο ποσό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη φετινή χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνονται ο Δήμος Μεγαρέων και ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας, οι οποίοι θα λάβουν τα ποσά των 63.478 ευρώ και 40.968 ευρώ αντίστοιχα.

Με αφορμή την οικονομική ενίσχυση προς τους δύο Δήμους της Δυτικής Αττικής, για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, προέβη στην εξής δήλωση:

«Η θωράκιση των παραλιών μας στη Δυτική Αττική, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, οφείλει να περιλαμβάνει εκτός από καθαρές και ασφαλείς ακτές.

Η χρηματοδότηση των 7 εκατ. ευρώ σε δήμους της χώρας από το υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, αποδεικνύει ότι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν διαρκώς την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης, με απώτερο σκοπό να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας για κάθε πολίτη και να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή».

Η απόφαση του ΥΠ.ΕΣ.

Τελευταία Νέα