Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 | 03:51
Αρχική Αττική Yφυπουργός Υποδομών: Αρχές φθινοπώρου το Μετρό στον Πειραιά

Yφυπουργός Υποδομών: Αρχές φθινοπώρου το Μετρό στον Πειραιά

newsroom |

Γιώργος Καραγιάννης: Για πρώτη φορά έργα υποδομών παραδίδονται σε απόλυτη συνέπεια με τα χρονοδιαγράμματα

Στις αρχές φθινοπώρου αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία οι τρεις νέοι σταθμοί της επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά, ενώ κατατίθεται προς έγκριση στη Βουλή η σύμβαση για το τμήμα Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος του ΒΟΑΚ που προχωρά ως δημόσιο έργο, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στην πορεία του έργου της γραμμής 3 του Μετρό, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι «θα αλλάξει ένα μεγάλο κομμάτι της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης, ενώ το έργο ολοκληρώνεται σε απόλυτη συνέπεια με τα χρονοδιαγράμματα και μέσα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον παγκοσμίως». Σημειώνεται ότι με τη λειτουργία των τριών νέων σταθμών «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», η απόσταση από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στα Σπάτα θα καλύπτεται σε 50 λεπτά.

Ως προς την εξέλιξη των εργασιών της νέας γραμμής 4 του Μετρό, ο υφυπουργός Υποδομών επισήμανε ότι αποτελεί το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στη χώρα και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «προχωράμε σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και ήδη δουλεύουμε στους περισσότερους σταθμούς, ενώ στο τέλος της χρονιάς με αρχές του 2023 θα ξεκινήσουν και οι μετροπόντικες».

Τελευταία Νέα