Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 | 02:31
Αρχική Αττική Δυτικά Προάστια Χαϊδάρι: Απεφεύχθησαν τα χειρότερα στη φωτιά στο Σχιστό 📷 ▶

Χαϊδάρι: Απεφεύχθησαν τα χειρότερα στη φωτιά στο Σχιστό 📷 ▶

newsroom |

Η πυρκαγιά, εάν δεν περιοριζόταν άμεσα από τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, υπήρχε κίνδυνος να κατέβει προς την Ιερά Οδό και να απειλήσει τον Βοτανικό Κήπο

UPD – Τελευταία Ενημέρωση 22:10

Άλλο ένα πύρινο μέτωπο κοντά στην περιοχή Κουνέλια στο Χαϊδάρι, το οποίο ευτυχώς δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή, ούτε κατέκαψε μεγάλη δασική έκταση, αντιμετωπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης (26/7) από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η δασική πυρκαγιά στο όρος Αιγάλεω εκδηλώθηκε στις 15:27, στην τοποθεσία «μικρό Σχιστό», στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαϊδαρίου.

Η φωτιά κατέκαψε μικρή δασική έκταση στο χώρο της Γεωπονικής (Βοτανικός Κήπος), δεξιά του δρόμου που οδηγεί από την Ιερά Οδό στο Σχιστό Κορυδαλλού. Η άμεση κινητοποίηση που υπήρξε από την Πυροσβεστική και τις τοπικές αρχές απεδείχθη καθοριστική και αποσόβησε τα χειρότερα, δηλαδή να ξεφύγει η πυρκαγιά και να κατέβει προς την Ιερά Οδό, απειλώντας τον Βοτανικό Κήπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η 5η φορά που σημειώνεται φωτιά τη φετινή αντιπυρική περίοδο στο όρος Αιγάλεω!

Στο σημείο επιχείρησαν 70 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, δύο αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα, ενώ καθοριστική συμβολή υπήρξε και από εθελοντές και υδροφόρες των δήμων της Δυτικής Αθήνας.

Τελευταία Νέα