Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 | 11:16
Αρχική City Stories Ξεκινούν τα έργα του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Νέας Σμύρνης

Ξεκινούν τα έργα του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Νέας Σμύρνης

newsroom |

«Έπεσαν» οι υπογραφές μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και αναδόχου εταιρείας – Οι εργασίες κατασκευής του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου θα διαρκέσουν δύο χρόνια – Στα 20,85 εκατ. ευρώ το κόστος του έργου που θα καλυφθεί με ίδιους πόρους της Περιφέρειας

Μετά από δύο χρόνια, όταν και κατεδαφίστηκε το ιστορικό γήπεδο της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου, άναψε σήμερα το «πράσινο φως» για την έναρξη των έργων κατασκευής του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην οδό Αρτάκης, στη Νέα Σμύρνη.

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου μπήκαν και επίσημα οι υπογραφές της εργολαβικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της αναδόχου εταιρείας “ΤΟΜΗ ΑΤΕ”, ενώ το παρών στη σημερινή εκδήλωση έδωσαν ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών Δήμητρα Νάνου και ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Αλέξανδρος Καλογερόπουλος.

Το νέο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Νέας Σμύρνης θα έχει χωρητικότητα 3.500 θέσεις, υπόγειο χώρο στάθμευσης (περίπου 150 οχήματα) και θα αποτελεί ένα πολυδύναμο αθλητικό κέντρο, με έμφαση στον βιοκλιματικό σχεδιασμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο έχει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τα δύο χρόνια (24 μήνες), θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και είναι συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 20,85 εκατ. ευρώ.

Γ. Πατούλης: Έργο «κόσμημα», που θα λειτουργεί ως κέντρο αθλητισμού και πολιτισμού

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, έκανε λόγο για μία πολύ σημαντική ημέρα τόσο για τον Δήμο Νέας Σμύρνης όσο και για την Περιφέρεια Αττικής, επισημαίνοντας πως μετά από δύο χρόνια διαβουλεύσεων, γίνεται πραγματικότητα ένα οραματικό έργο με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης και γενικότερα της Αττικής.

«Δεσμευτήκαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας πως αυτό το έργο θα γίνει και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να επισφραγίζουμε επίσημα την τήρηση αυτής της υπόσχεσης που δώσαμε», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Η βούλησή μας να γίνει το έργο ήταν από την αρχή ξεκάθαρη και σαφής. Σε αυτό το πλαίσιο, οι υπηρεσίες μας, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νέας Σμύρνης, εργάστηκαν συντονισμένα και εντατικά, προκειμένου σήμερα να είμαστε σε θέση να υπογράψουμε και να ξεκινήσει το έργο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μετά από δύο χρόνια ουσιαστικού διαλόγου, αλλά και διεκπεραίωσης πολλών ζητημάτων, υπογράφουμε σήμερα τη σύμβαση για την κατασκευή του νέου βιοκλιματικού – πολυδύναμου αθλητικού κέντρου του Δήμου Νέας Σμύρνης, δυναμικότητας 3.500 θέσεων. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο σε δύο χρόνια που θα ολοκληρωθεί θα αποτελεί ένα «κόσμημα» για τον Δήμο Νέας Σμύρνης και θα είναι στη διάθεση των κατοίκων και των αθλητικών συλλόγων, λειτουργώντας ως αθλητικό κέντρο αλλά και ως κέντρο πολιτισμού».

Στ. Τζουλάκης: Ιστορική μέρα για τη Νέα Σμύρνη

Ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, σε δηλώσεις του τόνισε: «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τη Νέα Σμύρνη και την Περιφέρεια Αττικής. Μετά από δύο χρόνια ξεκινάμε το έργο και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, την αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου, τον Αλ. Καλογερόπουλο και τους συνεργάτες του, καθώς και τον εκπρόσωπο του ανάδοχου Χ. Παναγιωτόπουλο. Το παλέψαμε και τα καταφέραμε τελικά να γίνει ένα αθλητικό κέντρο, το οποίο δεν θα χαρούν μόνο οι πολίτες της Νέας Σμύρνης, αλλά όλη η Αττική. Και λέω το παλέψαμε, γιατί εάν έληγε η σύμβαση θα έπρεπε να γίνει νέος διαγωνισμός και το έργο θα καθυστερούσε για περισσότερα χρόνια. Είμαστε ευχαριστημένοι ως Δήμος Νέας Σμύρνης και ευχαριστώ για ακόμη μια φορά όλους τους συνεργάτες».

Δ. Νάνου: Η Νέα Σμύρνη δικαιούται να έχει ένα πολυδύναμο αθλητικό κέντρο

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Δήμητρα Νάνου, επισήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γ. Πατούλη, για τη δική του συμβολή στο να κατορθώσουμε να φτάσουμε σήμερα στην υπογραφή αυτής της σύμβασης, για ένα έργο στην πόλη που μεγάλωσα και αγαπώ. Παλέψαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα για να διορθώσουμε ατέλειες, αστοχίες και παραλείψεις που παραλάβαμε. Δεν σταματήσαμε ποτέ να πιστεύουμε ότι η Νέα Σμύρνη, με το σωματειακό αθλητισμό που διαθέτει, δικαιούται και αξίζει αυτό το πολυδύναμο αθλητικό κέντρο, το οποίο θα αναδειχθεί και σε σημείο αναφοράς για όλα τα αθλητικά σωματεία της Αττικής».

Τέλος, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Χ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Δεν συνηθίζω να κάνω δηλώσεις, αλλά ειδικά για το συγκεκριμένο έργο, επειδή εντάσσεται ουσιαστικά στους πρώτους μήνες που έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ και τη θυγατρική της ΤΟΜΗ, θέλω να πω ότι από την πρώτη στιγμή έγινε κατανοητό ότι υπήρχαν διάφορες απόψεις για το συγκεκριμένο έργο και πως θα έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο όλοι μαζί, ώστε να καμφθούν διάφορα θέματα που υπήρχαν και η σύμβαση αυτή να υπογραφεί και να υλοποιηθεί το έργο. Ο κόσμος της Νέας Σμύρνης ήθελε να ξεκινήσει επιτέλους το έργο. Από την επόμενη μέρα – και το εννοώ – θα ξεκινήσουμε την υλοποίηση του έργου. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι δεν θα υπάρξει άλλη ταλαιπωρία και ότι σε 24 μήνες το έργο θα είναι έτοιμο».

Τελευταία Νέα