Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 | 15:27
Αρχική Υγεία Ξεκινά το «λίφτινγκ» στα νοσοκομεία με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ξεκινά το «λίφτινγκ» στα νοσοκομεία με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης

newsroom |

Τζάνειο, Μεταξά, Αττικόν και Ψυχιατρικό στο Δαφνί, τα πρώτα τέσσερα νοσοκομεία όπου θα πραγματοποιηθούν εργασίες ανακαίνισης-αναβάθμισης των υποδομών τους – Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2023

Την πρώτη σύμβαση έργου, που υπογράφεται για νοσοκομεία, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συμβατικής δαπάνης 4.275.602,52 ευρώ, υπέγραψαν την Παρασκευή (2/6) ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός, ως εκπρόσωπος της 2ης Υ.ΠΕ. και ο ανάδοχος του έργου παρουσία της υπουργού Υγείας, Αναστασίας Κοτανίδου.

Ο εκσυγχρονισμός στις δημόσιες δομές υγείας θα ξεκινήσει από τα νοσοκομεία Τζάνειο, Μεταξά, Αττικόν και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023 και θα συντελέσει στην αναμόρφωση και ποιοτική βελτίωση τεσσάρων νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών υγείας, που θα ανταποκρίνονται στις υφιστάμενες ανάγκες αλλά και στις υγειονομικές προκλήσεις του μέλλοντος.

Ανάδοχος του έργου ανακαίνισης – ανακατασκευής των χώρων υγιεινής και τον εκσυγχρονισμό των νοσηλευτικών μονάδων ανέλαβε η κατασκευαστική εταιρεία «ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 2020 Α. Τ.Ε.Β.Τ.Ε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης συνολικά θα διατεθούν 700 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα, ενώ το όλο έργο έχει αναλάβει να υλοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ με σχεδιασμό από το υπουργείο Υγείας.

Τελευταία Νέα