Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 | 03:57
Αρχική Πολιτική Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο νέος αναπτυξιακός νόμος

newsroom |

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της Ν.Δ. – Θα αποτελέσει τη βάση του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας, σύμφωνα με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και η ψήφιση, κατά πλειοψηφία, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων με τίτλο «Αναπτυξιακός νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη».

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της Ν.Δ., ενώ καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Κλείνοντας τη συζήτηση, η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος του κράτους θα αποτελέσει τη βάση του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας, για πολλά χρόνια.

«Αν στην πορεία της εφαρμογής του νόμου διαπιστώσουμε ότι κάποιες διατάξεις φέρνουν πράγματι εμπόδια, θα τις διορθώσουμε, λαμβάνοντας υπόψη κάποιες καλόπιστες παρατηρήσεις που έγιναν», διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Τόσο ο κ. Γεωργιάδης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για τις ιδιωτικές επενδύσεις, Νίκος Παπαθανάσης, έδωσαν έμφαση στο μεγάλο αριθμό των βουλευτών που ζήτησαν και πήραν το λόγο, μια πρωτοφανή συμμετοχή που αντιστοιχεί με τις συζητήσεις του κρατικού προϋπολογισμού και της πρότασης δυσπιστίας.

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων του Σώματος, Θανάσης Μπούρας, κατά την τριήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου, μίλησαν 120 βουλευτές, έξι γενικοί εισηγητές και ειδικοί αγορητές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και δύο πολιτικοί αρχηγοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Νέα