Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023 | 04:24
Αρχική Πολιτική Τον Κωνσταντίνο Τασούλα προτείνει εκ νέου για Πρόεδρο της Βουλής ο Κυριάκος...

Τον Κωνσταντίνο Τασούλα προτείνει εκ νέου για Πρόεδρο της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

newsroom |

Παραμένουν στις θέσεις των αντιπροέδρων οι Νικήτας Κακλαμάνης, Χαράλαμπος Αθανασίου και Θανάσης Μπούρας, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας

Την προσεχή Δευτέρα (29/5) αναμένεται να οριστεί το νέο προεδρείο της Βουλής, στο οποίο θα προΐσταται ο νυν πρόεδρος Κωνσταντίνος Τασούλας.

Τις προτάσεις τους για το νέο προεδρείο της Βουλής, που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, έχουν αποστείλει ήδη οι αρχηγοί της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ αναμένεται η πρόταση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προτείνει εκ νέου για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής τον βουλευτή Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Τασούλα, για α’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Α’ Αθηνών Νικήτα Κακλαμάνη, για β’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου και για γ’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Β’ Δυτικής Αττικής Θανάση Μπούρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προτείνει για δ’ αντιπρόεδρο τη βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη. Τη θέση αυτή, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, κατείχε στην προηγούμενη Βουλή ο Δ. Βίτσας, ο οποίος δεν εξελέγη.

Για τη θέση του στ’ αντιπροέδρου, ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προτείνει εκ νέου τον βουλευτή Λάρισας Γιώργο Λαμπρούλη, ενώ για τη θέση του ζ’ αντιπροέδρου ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης προτείνει τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Χήτα. Στην προηγούμενη Βουλή, τη θέση του ζ’ αντιπροέδρου, εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης, κατείχε ο Απόστολος Αβδελάς, ο οποίος δεν εξελέγη.

Η εκλογή του προεδρείου της λεγόμενης «φευγαλέας» Βουλής έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της νέας Βουλής, καθώς δεν τελεσφόρησαν οι προβλεπόμενες διερευνητικές εντολές, καθώς επίσης και προκήρυξης νέων εκλογών για τις 25 Ιουνίου, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Τελευταία Νέα