Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 | 21:34
ΑρχικήΠολιτικήΠΑΣΟΚ: Ο Ν. Ανδρουλάκης κρατά την έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης - Εκτός...

ΠΑΣΟΚ: Ο Ν. Ανδρουλάκης κρατά την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης – Εκτός Βουλής ο Καστανίδης

newsroom |

Εντός Βουλής ο Παύλος Χρηστίδης, που εκλέχθηκε στο Νότιο Τομέα Αθηνών

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε να κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης προκειμένου, σύμφωνα με τη Χαρ. Τρικούπη, να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Η απόφαση αυτή αφήνει εκτός Βουλής τον Χάρη Καστανίδη, ενώ βουλευτής θα ορκιστεί ο Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος εκλέχθηκε στο Νότιο Τομέα Αθηνών.

Σημειώνεται ότι ο Χάρης Καστανίδης εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης το 1981, σε ηλικία 25 ετών, ενώ πέραν από την πολυετή και ανελλιπή κοινοβουλευτική παρουσία που είχε μέχρι και το 2012 (όταν διεγράφη από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αρνούμενος να ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο), είχε υπηρετήσει σε διάφορες υπουργικές θέσεις. Μετά από απουσία επτά ετών από τα βουλευτικά έδρανα, επανεκλέχθηκε βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2019, ενώ στις πρόσφατες εκλογές του Μαΐου συγκέντρωσε 7.584 σταυρούς προτίμησης (ενσωματωμένο ποσοστό 89,18%).

Επίσης, όπως αναφέρουν πηγές από τη Χαρ. Τρικούπη, το κόμμα θα προτείνει για τη θέση του ε’ αντιπροέδρου της Βουλής τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και για τη θέση του γραμματέα Προεδρείου της Βουλής τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος είναι ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Τελευταία Νέα