Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 | 01:57
ΑρχικήΥγείαΘριάσιο: Γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης για τους συγγενείς των νοσηλευομένων με Covid-19

Θριάσιο: Γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης για τους συγγενείς των νοσηλευομένων με Covid-19

newsroom |

Τα μέλη των οικογενειών των ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, μπορούν να επικοινωνούν τις καθημερινές με το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας

Στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Θριασίου Νοσοκομείου έχουν τεθεί σε λειτουργία δύο τηλεφωνικές γραμμές ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για τους συγγενείς των νοσηλευομένων ασθενών με Covid-19.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη των οικογενειών των ασθενών μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 213-2028847 & 213-2028848, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 έως 15:00.

Όπως επισημαίνεται, στόχος της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι η διαχείριση της περιορισμένης επικοινωνίας μεταξύ του ασθενή και της οικογένειάς του.

Οι γραμμές ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παρέχουν βοήθεια και σε μια σειρά πρακτικών θεμάτων όπως πληροφορίες για την κλινική στην οποία νοσηλεύεται ο ασθενής, ενημέρωση για άλλες υπηρεσίες του νοσοκομείου και διασύνδεση των συγγενών με τις κλινικές Covid-19, αλλά και με λοιπές υπηρεσίες του Θριασίου Νοσοκομείου. Επιπλέον, παρέχεται ενημέρωση για το πώς μπορούν να αποστείλουν στο νοσηλευόμενο έγγραφα που κρίνονται αναγκαία ή άλλα είδη προσωπικής υγιεινής και επικοινωνίας, όπως κινητά τηλέφωνα ή τάμπλετ.

Διευκρινίζεται ότι όσον αφορά την ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας των ασθενών, αυτή παρέχεται αποκλειστικά από τους θεράποντες ιατρούς.

Τελευταία Νέα