Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 | 01:17
Αρχική Αττική Τέσσερις δήμοι της Αττικής «υιοθετούν» πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας

Τέσσερις δήμοι της Αττικής «υιοθετούν» πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας

newsroom |

Επίσκεψη των δημάρχων Αγίου Δημητρίου Μ. Ανδρούτσου, Βύρωνα Γρ. Κατωπόδη, Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκη και Καισαριανής Χρ. Βοσκόπουλου στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Στην «υιοθεσία» πυρόπληκτων περιοχών στην Εύβοια προχωρούν τέσσερις δήμοι της Αττικής, στην προσπάθεια των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης να συμβάλλουν με όποια μέσα μπορούν προκειμένου να «επουλωθούν» το ταχύτερο δυνατόν οι πληγές που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου οι δήμαρχοι Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης και Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, συνοδευόμενοι από αντιπροσωπία της επιτροπής αλληλεγγύης πολιτών κάθε Δήμου, επισκέφθηκαν τον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας στην Εύβοια, όπου είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον δήμαρχο Γιώργο Τσαπουρνιώτη.

Στην αναλυτική ενημέρωση που υπήρξε, ο κ. Τσαπουρνιώτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αργοπορία που καταγράφεται από την κεντρική διοίκηση σε ό,τι αφορά τα μέτρα αποκατάστασης, ενώ αποτέλεσμα της συνάντησης μεταξύ των δημάρχων ήταν η απόφαση κάθε ένας από τους τέσσερις δήμους της Αττικής να «υιοθετήσει» και μια πυρόπληκτη κοινότητα. Όπως διευκρινίστηκε, σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι οι δήμοι της Αττικής να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής δραστηριότητας και της καθημερινής ζωής των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν, κινητοποιώντας όχι μόνο τις διοικητικές τους δυνατότητες αλλά και την κοινωνία κάθε δήμου της Αττικής, ώστε να αναπτυχθεί η συνείδηση της αδελφοποίησης και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους κατοίκους κάθε πόλης. Άλλωστε, όπως έγινε σαφές κατά την επίσκεψη, οι συνέπειες από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί στο σύνολο τους.

Ακολούθησαν συναντήσεις των δημάρχων Αγίου Δημητρίου, Βύρωνα, Ηλιούπολης και Καισαριανής με τους αντίστοιχους κοινοτάρχες (μετά από την επί τόπου επίσκεψη τους στις τέσσερεις κοινότητες) και έγινε μια πρώτη καταγραφή των αναγκών.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου ανέλαβε να συμβάλλει στην ανασυγκρότηση της κοινότητας Κερασιάς, ο Δήμος Βύρωνα την κοινότητα Παππάδων, ο Δήμος Ηλιούπολης την κοινότητα Αχλαδίου και ο Δήμος Καισαριανής την κοινότητα Κοτσικιά.

Όπως τονίστηκε, οι τέσσερις δήμαρχοι σε συνεργασία με την επιτροπή αλληλεγγύης πολιτών κάθε δήμου συνεχίζουν από κοινού την κινητοποίησή τους και οργανώνουν πλέον τους τρόπους παροχής βοήθειας, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που ανέλαβαν.

Τελευταία Νέα