Κυριακή, 29 Μαΐου 2022 | 01:22
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Σύσκεψη στο δημαρχείο Ελευσίνας για το αποχετευτικό δίκτυο

Σύσκεψη στο δημαρχείο Ελευσίνας για το αποχετευτικό δίκτυο

newsroom |

Στο επίκεντρο της συζήτησης τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και οι καθυστερήσεις στην εξέλιξη του έργου σε περιοχές της Ελευσίνας – Παρόντες ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΝ, Μανώλης Γραφάκος, εκπρόσωπος της ΕΥΔΑΠ και υπηρεσιακά στελέχη

Ευρεία σύσκεψη για το μείζον ζήτημα της αποχέτευσης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 12 Μαΐου, στο Δημαρχείο Ελευσίνας. Στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκε η πορεία υλοποίησης των μελετών, που αφορούν στις περιοχές όπου δεν έχει κατασκευαστεί δευτερεύον δίκτυο αλλά και σε εκείνες, που διαθέτουν αλλά δεν είναι λειτουργικό, καθώς επίσης, στο δίκτυο αποχέτευσης των περιοχών Παραδείσου και Αεροδρομίου.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Μαυρογιάννης, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανώλης Γραφάκος, ο εκπρόσωπος της ΕΥΔΑΠ Κώνσταντίνος Βουγιουκλάκης, η προϊσταμένη του τμήματος Ελέγχου και Σχεδιασμού Επεξεργασίας Λυμάτων/ΥΠΕΝ Πωλίνα Πούλου, η εκπρόσωπος της εταιρείας ΝΑΜΑ που εκπονεί μελέτη για το δευτεροβάθμιο δίκτυο ακαθάρτων Νίκη Ερμείδου, ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ελευσίνας Γιώργος Μπισμπιρούλας, ο προϊστάμενος Τμήματος Μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας Παντελής Παρασκευόπουλος, ο προϊστάμενος Τμήματος Έργων Παναγιώτης Γκιόκας και η τοπογράφος μηχανικός του Δήμου Ελευσίνας Μαρία Γεωργούλη.

Από την πλευρά Δήμου Ελευσίνας διατυπώθηκε η ανάγκη άμεσης δρομολόγησης των έργων, δεδομένης της χρόνιας ταλαιπωρίας που υφίστανται οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών.

Σύμφωνα με ενημέρωση του δήμου, υπήρξε δέσμευση από την ΕΥΔΑΠ για άμεση συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας, αναφορικά με την επικαιροποίηση των μελετών και την αντιμετώπιση του προβλήματος. Επίσης, συμφωνήθηκε η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΕΥΔΑΠ για την εκτέλεση των έργων εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου: «Είναι η δεύτερη σύσκεψη που πραγματοποιούμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, σχετικά με το σοβαρότατο ζήτημα της αποχέτευσης. Η αντιμετώπιση του προβλήματος αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας και βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να καταφέρουμε να θεραπεύσουμε ένα ακόμη μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει δεκάδες σπίτια της Ελευσίνας».

Τελευταία Νέα