Κυριακή, 29 Μαΐου 2022 | 01:26
Αρχική Αττική Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία

newsroom |

Οι τρόποι που μπορούν να ενημερωθούν οι μαθητές και οι γονείς-κηδεμόνες για τα αποτελέσματα

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, το βράδυ της Παρασκευής, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας.

Συνολικά διαγωνίστηκαν 8.752 υποψήφιοι για 1.766 θέσεις για εισαγωγή σε 31 Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι τρόποι που μπορούν να ενημερωθούν οι μαθητές και οι γονείς-κηδεμόνες για τα αποτελέσματα είναι οι εξής:

– Για πρώτη φορά θα ειδοποιηθούν με SMS στο κινητό που είχαν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης για τη βαθμολογία των υποψηφίων και τη σειρά κατάταξης στο σχολείο επιλογής τους.

– Από την πλατφόρμα των αιτήσεων https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/aitese-eisagoges-matheton-kai-mathetrion-sta-protupa-kai-peiramatika-skholeia με χρήση των κωδικών taxisnet.

– Από την ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) https://depps.minedu.gov.gr/.

Μετά την κύρωσή τους από τα Επιστημονικά Εποπτικά Συμβούλια των οικείων σχολικών μονάδων τα αποτελέσματα (επιτυχόντων και επιλαχόντων) θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες των Πρότυπων Σχολείων.

Σε περίπτωση ύπαρξης ισοβαθμιών, οι υποψήφιοι κατατάσσονται με σειρά επιτυχίας σύμφωνα με τον τυχαίο αριθμό που τους αποδόθηκε κατά τη διαδικασία της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022. Ο τυχαίος αριθμός που αποδόθηκε στους υποψηφίους είναι αναρτημένος στον πίνακα ανακοινώσεων του Προτύπου Σχολείου ενδιαφέροντος, στην ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) και στην πλατφόρμα των αιτήσεων με χρήση των κωδικών taxisnet.

Τελευταία Νέα