Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 | 17:14
Αρχική Πολιτική Συνεργασία Γ. Κώτσηρα - Ζ. Ράπτη για δράσεις και ενίσχυση των δομών...

Συνεργασία Γ. Κώτσηρα – Ζ. Ράπτη για δράσεις και ενίσχυση των δομών Ψυχικής Υγείας στη Δυτική Αττική

newsroom |

Σε κοινές δράσεις προχωρούν το επόμενο διάστημα τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας, πάνω σε θέματα ενίσχυσης της προστασίας και υποστήριξης των θυμάτων εγκληματικών πράξεων

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Κώτσηρα και της υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωής Ράπτη, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουλίου στο υπουργείο Υγείας.

Στη σύσκεψη μεταξύ των δύο υφυπουργών συζητήθηκε διεξοδικά μία σειρά θεμάτων που σχετίζονται με τη συνεργασία των δύο υπουργείων, με στόχο την ανάπτυξη κοινών δράσεων το επόμενο διάστημα. Οι δράσεις αυτές, μεταξύ άλλων, αφορούν στην ενίσχυση της προστασίας και υποστήριξης των θυμάτων εγκληματικών πράξεων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση των κ.κ. Κώτσηρα – Ράπτη τέθηκε επί τάπητος και το ζήτημα ενίσχυσης των δημόσιων δομών Ψυχικής Υγείας στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Γ. Κώτσηρας, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση έργων που αποσκοπούν στην ενίσχυση των δομών Ψυχικής Υγείας της Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, έχουν δρομολογηθεί οι σχετικές διαδικασίες για έργα που αφορούν:

– Το Κέντρο Ημέρας

– Την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας

– Τη δημιουργία Μονάδας Ψυχικής Υγείας για πάσχοντες από άνοια

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την ανταπόκριση στο πάγιο αίτημα των πολιτών της Δυτικής Αττικής, για την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, θέμα το οποίο είχα θέσει στην αρμόδια υφυπουργό», αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο κ. Κώτσηρας.

Τελευταία Νέα