Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 | 08:43
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Συνελήφθη 40χρονος που «ξάφριζε» τα νεκροταφεία σε Ελευσίνα, Μαγούλα και Μάνδρα

Συνελήφθη 40χρονος που «ξάφριζε» τα νεκροταφεία σε Ελευσίνα, Μαγούλα και Μάνδρα

newsroom |

Εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις κλοπών και φθορών στα τρία κοιμητήρια, συνολικής αξίας άνω των 50.000 ευρώ

Στη σύλληψη ενός 40χρονου ημεδαπού, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας στο κοιμητήριο Ελευσίνας αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, για διακεκριμένες κλοπές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και προσβολή μνήμης νεκρού κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών κλοπών μεταλλικών και μπρούτζινων αντικειμένων από ταφικά μνημεία, εντός κοιμητηρίων σε Ελευσίνα, Μαγούλα και Μάνδρα, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό και σύλληψη του κατηγορουμένου.

Ο 40χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (21/3), στο νεκροταφείο της Ελευσίνας κατά τη διάρκεια που αφαιρούσε από ταφικά μνημεία μεταλλικά και μπρούτζινα αντικείμενα.

Στην κατοχή του, εντός μεγάλου πλαστικού σάκου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 3 καντήλια, 7 βάσεις καντηλιών, 10 πλαίσια από κορνίζες φωτογραφιών, 9 θυμιατήρια και 2 εικόνες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος κατά τις βραδινές ώρες εισέρχονταν στα κοιμητήρια και αφαιρούσε από τα ταφικά μνημεία, μεταλλικά και μπρούτζινα αντικείμενα όπως καντήλια, μεταλλικές ή μπρούτζινες κορνίζες, καθώς και εκκλησιαστικές εικόνες, με προφανή σκοπό τη μεταπώληση του μετάλλου.

Σε πολλές περιπτώσεις στην προσπάθεια αφαίρεσης αυτών, προκαλούσε φθορές στα μνημεία.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις κλοπών και φθορών στα προαναφερόμενα κοιμητήρια, συνολικής αξίας άνω των 50.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ανάρτηση του Δήμου Ελευσίνας στις 21 Φεβρουαρίου για βανδαλισμούς και κλοπές στο νεκροταφείο Μαγούλας

Τελευταία Νέα