Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022 | 18:00
Αρχική City Stories Συνέδριο στον Δήμο Ηλιούπολης: «Ο αθλητισμός μετά την πανδημία»

Συνέδριο στον Δήμο Ηλιούπολης: «Ο αθλητισμός μετά την πανδημία»

newsroom |

Το 3ο αθλητικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιανουαρίου και θα φιλοξενηθεί στο Κλειστό Θέατρο του δημαρχείου Ηλιούπολης

«Ο αθλητισμός μετά την πανδημία» είναι το θέμα του 3ου Αθλητικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Ηλιούπολης, το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιανουαρίου, στο Κλειστό Θέατρο του δημαρχείου της πόλης.

Ο Δήμος Ηλιούπολης επιδιώκει μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου να αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος στην τοπική κοινωνία για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των επιπτώσεων της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο δήμαρχος, Γιώργος Χατζηδάκης: «Με συγκεκριμένες διοργανώσεις ανοίγουμε περαιτέρω τον διάλογο στην κοινωνία για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην καθημερινότητα των πολιτών σε ό,τι αφορά τις αθλητικές τους δραστηριότητες και δράσεις. Μέσα από εισηγήσεις καταξιωμένων ανθρώπων του αθλητισμού, ο Δήμος Ηλιούπολης επιχειρεί να μεταλαμπαδεύσει στην κοινωνία της πόλης το μήνυμα ότι: «Ο αθλητισμός είναι εδώ! Οι δομές της πόλης, φροντισμένες και σε πλήρη ετοιμότητα είναι ανοιχτές αλλά και όλη η πόλη με τα πάρκα και τους χώρους άθλησης και καθημερινής εκγύμνασης, βρίσκεται στην υπηρεσία του πολίτη για την ομαλή επιστροφή σε μία καθημερινότητα με υγεία και ευεξία μέσω της άθλησης. Σάς προσκαλούμε και σάς περιμένουμε στο Κλειστό Θέατρο του Δημαρχείου, έτσι ώστε όλοι μαζί, βγαίνοντας από την πανδημία να έχουμε παραμείνει ενεργοί, τόσο στην πράξη όσο και στην ουσία του αθλητισμού».

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εισηγήσεων του συνεδρίου:

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

16:00 – 16:45, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΛΒΑΤΣΙΩΤΗΣ – Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ – Πρόεδρος Δ.Σ. Γ.Ν.Α. “Η ΕΛΠΙΣ”.

16:50 – 17:40, ΧΡΥΣΑ ΜΠΙΣΚΙΤΖΗ – Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας.

17:45 – 18:35, ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΡΗΣ – Διευθυντής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

18:45 – 19:30, ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ – Καθηγητής Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού – Επικεφαλής Μαραθωνίου Αθήνας.

19:35 – 20:20, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ – Γιατρός Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

20:20 – 21:00, εκπρόσωπος ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΕΟΕ).

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

09:00 – 09:40, ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ – Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

09:45 – 10:30, ΚΡΙΝΑΝΘΗ ΓΔΟΝΤΕΛΗ – Επίκουρος Καθηγήτρια (Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) στο γνωστικό αντικείμενο Διοίκηση Αθλητικών και Ολυμπιακών Οργανισμών.

10:35 – 11:15, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ – Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, πέντε φορές Ολυμπιονίκης.

11:20 – 12:10, ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΑΜΑΣΙΩΤΗ – Πρωταθλήτρια Κολύμβησης  & ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΜΑΣΙΩΤΗΣ – Προπονητής Κολύμβησης.

12:15 – 13:05, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΟΥΜΑΣ – Υπεύθυνος Κολύμβησης Ομοσπονδίας (ΚΟΕ).

13:10 – 14:00, ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ- Διευθυντής κοινωφελούς ιδρύματος Athlelixis.gr / FIBA Europe International referees educational committee.

Τελευταία Νέα