Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 | 01:29
ΑρχικήΑττικήΠειραιάςΣΕΦ: Χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάπλαση...

ΣΕΦ: Χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου

newsroom |

Η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου αποτελεί το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση του ολιστικού σχεδίου ανάπτυξης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Ακόμα ένα βήμα, το σημαντικότερο όλων, για την έναρξη εργασιών ανάπλασης στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στο Φάληρο, πραγματοποιήθηκε μετά και από την χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΣΕΦ:

Ξεκινούν τα μεγάλα έργα στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, μετά και την εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής.

Βασικός στόχος είναι η ανάπλαση του χώρου πέριξ των αθλητικών εγκαταστάσεων, με έμφαση στη χωροθέτηση περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών και κατ’ επέκταση την αποκατάσταση της κυκλοφορίας των διερχομένων.

Παράλληλα, προχωρά η εκμίσθωση χώρων για τη δημιουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, γεγονός που θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, προχωρά, για πρώτη φορά, η εξυγίανση και συντήρηση των δικτύων απορροής και ύδρευσης, καθώς και η αποκατάσταση του συστήματος άντλησης και αναζωογόνησης των υδάτινων όγκων του καναλιού στην ακτή Δηλαβέρη.

Η ολοκλήρωση του έργου θα καταστήσει το Σ.Ε.Φ. ελκυστικό προορισμό άθλησης και ψυχαγωγίας για τους πολίτες της Αττικής.

Επισημαίνεται ότι η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου αποτελεί το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση του ολιστικού σχεδίου ανάπτυξης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Τελευταία Νέα