Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 | 18:27
Αρχική Αττική Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Σαλαμίνα: Ματαιώθηκε διεθνής αγώνας Κανόε Καγιάκ λόγω βοθρολυμάτων!

Σαλαμίνα: Ματαιώθηκε διεθνής αγώνας Κανόε Καγιάκ λόγω βοθρολυμάτων!

newsroom |

Ο διεθνής αγώνας Κανόε Καγιάκ “Battle of Salamis” είχε προγραμματιστεί την περασμένη Κυριακή με πρωτοβουλία του Γυμναστικού Ναυτικού Ομίλου Σαλαμίνος και του δήμου

Στη ματαίωση του διεθνούς αγώνα Κανόε Καγιάκ “Battle of Salamis” στη Σαλαμίνα αναγκάστηκαν να προχωρήσουν οι διοργανωτές την περασμένη Κυριακή, εξαιτίας βοθρολυμάτων στη θαλάσσια περιοχή.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του Γυμναστικού Ναυτικού Ομίλου Σαλαμίνος και του Δήμου Σαλαμίνας, με συμμετοχή περίπου 250 αθλητών και σωματείων από την Κύπρο, τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία. Ωστόσο, την ώρα που όλα ήταν έτοιμα για την έναρξη της πρώτης κούρσας η θαλάσσια περιοχή γέμισε με βοθρολύματα από επικείμενο αγωγό.

Σύμφωνα με το gazzetta.gr, οι γονείς και οι συνοδοί των αθλητών δεν τους επέτρεψαν να αγωνιστούν σε ένα τόσο βρώμικο και μολυσμένο περιβάλλον, που θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία τους σε περίπτωση που έπεφταν στο νερό. Η αντίδραση των διοργανωτών του αγώνα ήταν άμεση και αποφάσισαν τη ματαίωση του “Battle of Salamis”, ζητώντας όπως ήταν αναμενόμενο συγγνώμη γι’ αυτή την εξέλιξη, η οποία αφήνει έκθετη όλες τις αρμόδιες αρχές του νησιού.

Η απάντηση του δημάρχου Σαλαμίνας

Η τοποθέτηση του δημάρχου Σαλαμίνας, Γιώργου Παναγόπουλου, μετά τα όσα συνέβησαν, ήταν η εξής:

«Δεσμευτήκαμε ότι θα καθαρίσουμε τον κόλπο της Σαλαμίνας. Χωρίς να μας ενδιαφέρει το όποιο πολιτικό κόστος. Κατά την διάρκεια της θητείας της Δημοτικής μας Αρχής έχουμε ήδη καταργήσει τους παλαιούς αγωγούς ομβρίων που εντοπίστηκαν στις οδούς:

Κρήτης, Μ. Αλεξάνδρου ως και την πλατεία Γ. Παπασίδερη στα Αλώνια (6 οδοί), Αγ. Δημητρίου, Ηροδότου(τμήμα), Πλαταιών, Π. Φουρίκη και Μ. Κριτσίκη (γωνία), Μ. Βιλιώτη, Πάροδος Τελαμώνος, Ναυάρχου Σπ. Αυγέρη, στη περιοχή κοντά στο Καρνάγιο στον Αγ. Νικόλαο, Λ. Φανερωμένης πριν την πλατεία Μπόσκου, Γ. Λουκά, Ολύμπου.

Ήδη συνεχίζουμε την διαδικασία εντοπισμού και άλλων παλαιών αγωγών στο κέντρο της Σαλαμίνας, οι οποίοι και θα καταργούνται επί τόπου. Συγκεκριμένα στις επόμενες 60 ημέρες θα καταργηθούν όσοι παλαιοί αγωγοί ανευρεθούν στις παρακάτω 60 οδούς:

Λ. Καραμανλή, Λ. Σαλαμίνος, Γρ. Παπανικολάου, Ιθάκης, Βορείου Ηπείρου, Αχιλλέως, Ναυαρίνου, Μυκηνών, Αριστοτέλους, Αγησιλάου, Σοφοκλέους, Μαιάνδρου, Ευαγγέλου Μίχα, Πάρνηθος, Θησέως, Κρήτης, Παναγιωτέζα, Πολ.Βιλλιώτη, Μητρομάρα, Ροδόπης, Αριστείδου, Φαιστού, Μενελάου, Ρόδου, Ιάσωνος, Ταϋγέτου, Ι. Μεταξά, Περικλή Χατζή, Ευ. Παπανικολάου, Ν. Παπανικολάου, Γ.Λουκά, Π. Φουρίκη, Μπόγρη, Ευ.Λουκά Κουταλιανού, Π.Λιαπάκη, Ελπίδος, Κριτσίκη, Θουκιδίδου, Αφροδίτης, Βιέννα, Νεφέλης, Ηροδότου (τμήμα), Πολ. Λεμπέση, Αφροδίτης, Γεωργάκη, Ακτή Καραισκάκη, Αγ. Νικολάου (Από την εκκλησία ως την παιδική χαρά), Μαραθώνος, Ευρυσάκη, Ποσειδώνος, Μουσών, Ερμού, Τευκρου, Φιλίππου, Κομνηνών, Αιγίνης .

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και η ΥΔΟΜ (Πολεοδομία) του Δήμου μας παραμένουν στην διάθεση των συμπολιτών μας για την υποβολή αιτήσεων για σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης και για πληροφορίες. 60 ΗΜΕΡΕΣ 60 ΔΡΟΜΟΙ. Ο κόλπος της Σαλαμίνας θα ξαναγίνει αυτός που ήταν κάποτε, αυτός που θέλουμε όλοι. Θα φτάσουμε ως το τέλος».

Τελευταία Νέα