Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 | 18:11
Αρχική Αττική Βόρεια Προάστια «Πράσινο φως» για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Βριλησσίων - Όλο...

«Πράσινο φως» για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Βριλησσίων – Όλο το ΦΕΚ

newsroom |

Στο αναθεωρημένο ΓΠΣ εντάσσεται στο σχέδιο πόλης ο οικισμός «ΚΡΑΣΣΑΣ» – Ξένος Μανιατογιάννης: «Ιστορική στιγμή για τον Δήμο Βριλησσίων»

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Βριλησσίων, με τη σχετική Υπουργική Απόφαση να δημοσιεύεται σε ΦΕΚ (Δ414/22-06-2022).

Όπως επισημαίνεται, με την έγκριση αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) ο Δήμος Βριλησσίων αποκτά ένα χρήσιμο χωρικό εργαλείο που αφορά επί της ουσίας στον επανασχεδιασμό και εκσυγχρονισμό της πόλης.

«Πρόκειται για μια μεγάλη κατάκτηση, η οποία έρχεται μετά από δεκαετίες να επιλύσει κρίσιμα προβλήματα και να αποκαταστήσει χωροταξικές «αδικίες» όπως αυτή της περιοχής ΚΡΑΣΣΑ, αλλά και να επαναπροσδιορίσει τις χρήσεις γης προς όφελος της πόλης και του δημότη», σχολιάζεται χαρακτηριστικά εκ μέρους του Δήμου Βριλησσίων.

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο πλέον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, εντάσσεται στο σχέδιο πόλης ο οικισμός «ΚΡΑΣΣΑΣ», με μέσο συντελεστή δόμησης 0,6 και με απόλυτη προστασία των εκτάσεων που θα κριθούν τελεσίδικα δασικές.

Περαιτέρω, οι Περιοχές Οικιστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Α.) του Δήμου Βριλησσίων καθορίζονται σε πέντε Πολεοδομικές Ενότητες (Π.Ε.).

Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη θετική εξέλιξη για την πόλη των Βριλησσίων, ο δήμαρχος, Ξένος Μανιατογιάννης, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της  προσπάθειας για να εγκριθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η έγκριση αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου αποτελεί ιστορική στιγμή για τον Δήμο Βριλησσίων και προσωπικά νιώθω δικαίωση ως δημοτική αρχή. Η ένταξη του οικισμού ΚΡΑΣΣΑ στο Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης και ο επαναπροσδιορισμός των χρήσεων γης είναι καθοριστικής σημασίας εξέλιξη για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και την αναπτυξιακή προοπτική του δήμου».

Η Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Δ414/22-06-2022)

Τελευταία Νέα