Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 | 16:42
Αρχική Αττική Δυτική Αττική «Πράσινο φως» για έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε Νέα Πέραμο και Μέγαρα

«Πράσινο φως» για έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε Νέα Πέραμο και Μέγαρα

newsroom |

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής θα υλοποιηθούν τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του Δημαρχείου Νέας Περάμου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων

Το «πράσινο φως» για τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Καταστήματος Νέας Περάμου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής πράξης, από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, παρουσία και του δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη.

Στην τελετή υπογραφής, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (9/1) στα γραφεία της Περιφέρειας, παρόντες ήταν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δημήτρης Δρόσης.

Όπως επισημαίνεται, τα συγκεκριμένα έργα εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της συμπαραγωγής και προώθηση χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές».

Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται αφορούν, μεταξύ άλλων, τις εξής εργασίες:

Για το Δημοτικό Κατάστημα Νέας Περάμου: Αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση τοίχων και δώματος και αντικατάσταση του λέβητα κεντρικής θέρμανσης.

Για το 2o Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων:  Αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση τοίχων και δώματος, αντικατάσταση του λέβητα κεντρικής θέρμανσης και αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως αποτέλεσμα των ενεργειακών παρεμβάσεων στα ανωτέρω κτήρια υπολογίζεται ότι θα εξοικονομούνται 251.000 kwh ανά έτος, με παράλληλη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 69 tn κατά έτος.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά τη διαδικασία υπογραφής της απόφασης, επεσήμανε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί μπήκαμε στην τελική ευθεία για να ξεκινήσουν τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο δημαρχείο Νέας Περάμου – Μεγάρων, ένα κτήριο που μετρά τέσσερις δεκαετίες, στο οποίο δεν έχουν γίνει για χρόνια παρεμβάσεις, ενώ αντίστοιχα έργα θα γίνουν και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, προκειμένου τα παιδιά να απολαμβάνουν τα αγαθά της γνώσης σ’ ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον. Στις βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής είναι η ενεργοποίηση και αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και υποδομών που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και θα έχουν ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα. Συνεχίζουμε με πιο εντατικούς ρυθμούς και κατά τη νέα προγραμματική περίοδο, προκειμένου να επιτύχουμε τη μεγάλη αλλαγή στην εικόνα της Αττικής μας, μέσα και από την αγαστή συνεργασία με τους δήμους».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την περιφερειακή αρχή, επισημαίνοντας πως η υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων είναι απολύτως αναγκαία, αναφερόμενος ιδιαίτερα στο κτήριο του δημαρχείου Νέας Περάμου το οποίο παρουσιάζει, όπως τόνισε, πολλά προβλήματα μετά από 40 χρόνια χρήσης, χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις στη λειτουργία του. «Η αγαστή συνεργασία με τον περιφερειάρχη κ. Πατούλη επέφερε σήμερα άλλη μία χρηματοδότηση στον δήμο 687.000 ευρώ, με την υπογραφή της σχετικής πράξης, για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχείου της Νέας Περάμου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων. Με την ολοκλήρωση των δύο αυτών έργων θα έχουμε μείωση στην κατανάλωση της ενέργειας, άρα εξοικονόμηση χρημάτων και μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, άρα προστασία του περιβάλλοντος», τόνισε ο κ. Σταμούλης.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος ανέφερε σχετικά: «Η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου στα Μέγαρα αλλά και του δημοτικού καταστήματος της Νέας Περάμου, θα συμβάλλει τα μέγιστα τόσο στη λειτουργικότητα, όσο και στην εικόνα, αλλά και στην οικονομία και τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος. Η πορεία του προγράμματός μας στην Περιφέρεια Αττικής αναμένουμε να αποδώσει κι άλλα θετικά αποτελέσματα για την περιοχή μας. Συνεχίζουμε με έργο για τον τόπο μας».

Τελευταία Νέα