Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 | 08:35
Αρχική Αττική Πειραιάς Πέραμα: Εργατικό δυστύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη - Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Πέραμα: Εργατικό δυστύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

newsroom |

Πώς έγινε το δυστύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος – Νεκρός ένας 47χρονος χειριστής γερανού – Δύο ακόμη εργάτες τραυματίες

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις εργαζόμενοι, ο ένας εξ’ αυτών θανάσιμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα συνέβη εκτός ενός πλοίου, στο οποίο γίνονταν επισκευαστικές εργασίες, όταν ένας έλικας που σήκωνε το γερανοφόρο όχημα έπεσε πάνω στον γερανό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 47χρονος χειριστής και άλλοι δύο εργάτες, 47 και 43 ετών, αντίστοιχα.

Οι τρεις εργαζόμενοι συμμετείχαν σε επισκευαστικές εργασίες για την τοποθέτηση προπέλας που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο πλοίο «Αστερίων ΙΙ» (σημαίας Κύπρου), το οποίο είναι ανελκυσμένο σε μία από τις τρεις πλωτές δεξαμενές της ζώνης. Οι εργαζόμενοι ήταν σε σκαλωσιά για να τοποθετήσουν το τέταρτο πτερύγιο στην προπέλα πλοίου. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έπεσε η σκαλωσιά, με αποτέλεσμα να πλακώσει τους εργαζόμενους το πτερύγιο της προπέλας.

Ο 47χρονος χειριστής του γερανού μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο «Τζάνειο» νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε και ο θάνατός του. Στο ίδιο νοσοκομείο διακομίστηκε και ο 47χρονος εργάτης ο οποίος έχει τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια και υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργείο. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του δεν κρίνεται ανησυχητική και η ζωή του δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο. Σε ιδιωτική κλινική μεταφέρθηκε ο άλλος 43χρονος εργάτης ο οποίος έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.

📷 Πηγή φωτογραφίας: 902.gr

Τελευταία Νέα