Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 | 17:17
Αρχική Πολιτισμός Η Ελευσίνα απέκτησε τα δικά της συλλεκτικά γραμματόσημα 📷 ▶

Η Ελευσίνα απέκτησε τα δικά της συλλεκτικά γραμματόσημα 📷 ▶

newsroom |

📷 Photo: attica24.gr

Παρουσιάστηκε η συλλεκτική σειρά γραμματοσήμων «Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023» – Τα ΕΛΤΑ κυκλοφόρησαν 4 γραμματόσημα με εμβληματικά τοπόσημα και ιστορικούς θησαυρούς της πόλης

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Μαΐου η επίσημη παρουσίαση της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων που εξέδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στο πλαίσιο της ανάδειξης της πόλης της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023.

Σε ειδική εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο X-Bowling Art-Center, στην Ελευσίνα, παρουσιάστηκαν τα τέσσερα εμβληματικά τοπόσημα και οι αρχαιολογικοί θησαυροί της πόλης που αποτυπώνονται πλέον σε μία συλλεκτική σειρά γραμματοσήμων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη μνημειώδης Καρυάτιδα – Κιστοφόρο που κοσμεί το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελευσίνας, το Μεγάλο Ελευσινιακό Ανάγλυφο που φυλάσσεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Ζαχαρία από τη χαλκογραφία της Συλλογής Φινόπουλου που βρίσκεται στο Μουσείο Μπενάκη και το πρώην εργοστάσιο οινοπνευματοποιίας «Κρόνος», στολίδι της Ελευσίνας από την εποχή της βιομηχανικής της ανάπτυξης.

Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, είναι η περαιτέρω ανάδειξη των πτυχών του ελευσίνιου πολιτισμού, από την αρχαιότητα έως σήμερα. Ιερή πόλη της αρχαίας Ελλάδας, πατρίδα των Ελευσίνιων Μυστήριων, γενέτειρα του Αισχύλου, με σημαίνουσα βιομηχανική ανάπτυξη και πλούσια καλλιτεχνική παρακαταθήκη, η Ελευσίνα τιμάται με τέσσερα αυτά εμβληματικά γραμματόσημα.

📷 Photo: attica24.gr

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η επίτιμη προϊσταμένη του τμήματος Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων Δυτικής Αττικής, Καλλιόπη Παπαγγελή, ο υποψήφιος διδάκτωρ του ΕΚΠΑ & καθηγητής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννης Βιολέτης και ο δημοτικός σύμβουλος Ελευσίνας, Δημήτρης Λιάσκος.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκδήλωση και τις παρουσιάσεις των ομιλητών

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων επισήμων, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΛΤΑ, Δανιήλ Μπεναρδούτ, ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, η διευθύνουσα σύμβουλος της «Ελευσίς 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» Νανά Σπυροπούλου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΠΠΕ 2023 Μιχαήλ Μαρμαρινός, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής ΝΔ Θανάσης Μπούρας, ο α’ επιλαχών βουλευτής Δυτικής Αττικής της ΝΔ Ευάγγελος Λιάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος και ο διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Διευθυντής Φιλοτελισμού ΕΛΤΑ Λάζαρος Λαζαρίδης.

Δηλώσεις στην κάμερα του attica24

Παράλληλα, στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο των ΕΛΤΑ, όπου οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να προμηθευτούν γραμματόσημα, καθώς και να σφραγίσουν δικά τους αντικείμενα με την ειδική φιλοτελική σφραγίδα.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

📷 Photo: John Kouskoutis
📷 Photo: John Kouskoutis
📷 Photo: attica24.gr
📷 Photo: John Kouskoutis
📷 Photo: attica24.gr
📷 Photo: John Kouskoutis

Τελευταία Νέα