Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022 | 18:42
Αρχική Αττική Αθήνα «Παγωμένα» και το νέο έτος τα δημοτικά τέλη της Αθήνας

«Παγωμένα» και το νέο έτος τα δημοτικά τέλη της Αθήνας

newsroom |

Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μειώνεται ο συντελεστής σε ακίνητα που χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, σε σημερινή του συνεδρίαση, το ύψος των δημοτικών τελών για το 2022, τα οποία παραμένουν «παγωμένα» για την καθαριότητα, τον φωτισμό και σχεδόν όλες τις κατηγορίες.

Ο εκπρόσωπος της «Ανοιχτής Πόλης», Κώστας Αλεξίου, ζήτησε συνολική μείωση κατά 6,2 εκατομμύρια ευρώ των δημοτικών τελών δεδομένου ότι, όπως σημείωσε, τα έσοδα του δήμου από τη δήλωση νέων ηλεκτροδοτούμενων χώρων θα είναι 9 εκατομμύρια ευρώ.

«Γενναίες μειώσεις» στα νοικοκυριά και τους μικροεπαγγελματίες, με παράλληλη αύξηση των τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες, πρότεινε ο Στέλιος Λάμπρου από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μειώνεται ο συντελεστής σε ακίνητα που χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο συγκεκριμένος συντελεστής ψηφίστηκε και από την αντιπολίτευση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Νέα