Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 | 02:19
Αρχική Αττική Βόρεια Προάστια Έπεσαν σοβάδες στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

Έπεσαν σοβάδες στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

newsroom |

Ανάρτηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης

Σοβάδες έπεσαν στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, στην αίθουσα του Συλλόγου Διδασκόντων.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης, κομμάτι από την οροφή στην αίθουσα του Συλλόγου Διδασκόντων ξεκόλλησε και έπεσε στο πάτωμα. Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Στην ανάρτησή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» αναφέρει:

Συνεχίζεται η “αξιολόγηση” των σχολικών κτηρίων και στον Δήμο Ν. Ιωνίας

Άλλο ένα σχολείο προστέθηκε στη λίστα των….. «σύγχρονων» σχολείων και αξιολογείται  ως ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για μαθητές και εκπαιδευτικούς .

Αυτή την εικόνα αντίκρισαν οι εκπαιδευτικοί σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Συλλόγου Διδασκόντων στο 7οΔημοτικό Νέας Ιωνίας . Ευτυχώς για άλλη μια φορά δεν είχαμε θύματα ή τραυματίες. Όμως πόσο τυχεροί θα συνεχίσουμε να είμαστε εκπαιδευτικοί και μαθητές;

Είναι το σχολείο που με απόφαση του υπουργείου και της Διεύθυνσης Π.Ε. Β’ Αθήνας συμπτύχθηκαν τα τμήματα πριν 20 μέρες.  Είναι ακόμα μία από τις σχολικές μονάδες της περιοχής για τα οποίες ευθύνες έχει η κυβέρνηση που δε διαθέτει επαρκή χρηματοδότηση   για τη συντήρησή της,  αλλά και η δημοτική αρχή της Ν.Ιωνίας που δε διεκδικεί τους αναγκαίους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών  για σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια. Ευθύνες διαχρονικά έχουν όλες οι δημοτικές αρχές που δεν φρόντισαν να επιλυθεί το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή του Περισσού, ενώ υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι, γιατί είχαν και  έχουν  τη λογική της εξοικονόμησης πόρων.

Στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας του 7ου δημοτικού Νέας Ιωνίας το υπουργείο παιδείας παίρνει μηδέν. Γιατί ο νέος νόμος για την αξιολόγησή τους που «αυτονομεί» το σχολείο δεν αφορά τις υποδομές των σχολικών εγκαταστάσεων,  τη λειτουργία των οποίων προσπαθεί να φορτώσει στις οικογένειες και στους χορηγούς.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους γονείς για σύγχρονα σχολεία που δεν πέφτουν οι οροφές, που δεν πλημμυρίζουν με τη βροχή, που δε γίνονται επικίνδυνα στον πρώτο σεισμό. 

Τώρα να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές μας. Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών και την προστασία της υγείας και της ζωής τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ

Τελευταία Νέα