Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 | 01:54
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας μέλος της HELMEPA

Ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας μέλος της HELMEPA

newsroom |

Απ. Καμαρινάκης: «Στις κορυφαίες προτεραιότητες του Ο.Λ.Ε. Α.Ε. τα θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, που συνδέονται άμεσα με την ποιότητα της ζωής και τη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής»

Στο δίκτυο των υποστηρικτικών μελών της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA εντάχθηκε ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε. Α.Ε.), μετά από πρωτοβουλία του διευθύνοντος συμβούλου Απόστολου Καμαρινάκη, με στόχο την ενίσχυση των συνεργασιών του Οργανισμού σε θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Λιμένα Ελευσίνας και της HELMEPA, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση εργασίας όπου συμμετείχαν από την πλευρά της Ένωσης η γενική διευθύντρια της HELMEPA, Όλγα Σταυροπούλου και ο επικεφαλής Στρατηγικής και Ανάπτυξης, Κώστας Τριανταφύλλου και εκ μέρους του Ο.Λ.Ε. Α.E. ο κ. Καμαρινάκης μαζί με υπηρεσιακά στελέχη του Οργανισμού.

Κατά τη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, συζητήθηκαν οι ιδιαιτερότητες του Λιμένα Ελευσίνας και οι μέχρι σήμερα δράσεις του για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Επίσης, εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο φορέων σε σημεία αμοιβαίου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και οι από κοινού δράσεις με επίκεντρο τους χώρους της χερσαίας και θαλάσσιας Ζώνης Λιμένος του Ο.Λ.Ε. Α.Ε., που προάγουν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στον τομέα της ναυτιλίας και κατ’ επέκταση της τοπικής κοινωνίας.

«Στις κορυφαίες προτεραιότητες του Ο.Λ.Ε. Α.Ε. είναι θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, τα οποία δεν συνδέονται άμεσα μόνο με τη θάλασσα αλλά με την ποιότητα της ζωής και την οικονομική ανάπτυξη γενικότερα της περιοχής. Στις περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας, εντείνουμε τις προσπάθειές μας και απαντάμε με συνέργειες, που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και ενισχύουν την αειφορία για όλους», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Ε. Απ. Καμαρινάκης.

«Καλωσορίζουμε τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας, ως υποστηρικτικό μέλος της HELMEPA και προσδοκούμε ότι μέσα από αυτή την ανοιχτή, συμμετοχική, συνέργεια προάγεται η ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης στις αρχές της κυκλικής οικονομίας», δήλωσε η Όλγα Σταυροπούλου, γενική διευθύντρια HELMEPA.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA είναι εθελοντικός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργανισμός, τον οποίο ίδρυσαν Έλληνες πλοιοκτήτες και ναυτικοί, στον Πειραιά το 1982, με σκοπό τη προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της ασφάλειας στη θάλασσα.

Τελευταία Νέα