Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 | 02:31
Αρχική Αττική Πειραιάς Νίκαια: Ξεκινά η λειτουργία του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο κτίριο της Άρσης Βαρών...

Νίκαια: Ξεκινά η λειτουργία του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο κτίριο της Άρσης Βαρών 📷

newsroom |

Το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου η κτιριακή εγκατάσταση ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχθεί τους πρώτους μεταπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστημιακού ιδρύματος

Μία άκρως θετική είδηση γνωστοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, καθώς κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου ξεκινά η λειτουργία τμημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο ολυμπιακό κτιριακό συγκρότημα της Άρσης Βαρών στη Νίκαια.

Τα ευχάριστα αυτά νέα προέκυψαν κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς Άγγελο Κότιο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι πραγματοποίησαν αυτοψία στην κτιριακή εγκατάσταση.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες τροποποίησης σημαντικού τμήματος του πρώην ολυμπιακού ακινήτου έχουν ολοκληρωθεί και ήδη 20 αίθουσες διδασκαλίας και 4 πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια περιμένουν τους 1.100 μεταπτυχιακούς φοιτητές, προκειμένου να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους.

«Οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν το 2006, όταν ο δήμος μας παραχώρησε το ολυμπιακό κτίριο της Άρσης Βαρών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά πήραν «σάρκα και οστά» και όλοι μας έχουμε πολλούς λόγους να χαιρόμαστε για τη μεγάλη αυτή κατάκτηση της πόλης μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ιωακειμίδης και προσθέτει: «Πρώτα-πρώτα γιατί ένα πανεπιστήμιο και μάλιστα με την εμβέλεια και τη δυναμικότητα που χαρακτηρίζει το «δικό μας», συμβάλλει στην ανάπτυξη και το «ζωντάνεμα» της πόλης με τις κάποιες χιλιάδες φοιτητών που παρακολουθούν τα μαθήματα του».

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι εργασίες για την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης του Πανεπιστημίου Πειραιώς στη Νίκαια συνεχίζονται με σχετικά γρήγορο ρυθμό. Ήδη, είναι υπό εξέλιξη οι εργασίες διαμόρφωσης 6.000 τ.μ. περιβάλλοντος χώρου και σε διαδικασία δημοπράτησης η μελέτη διαμόρφωσης και αξιοποίησης των υπόλοιπων 24.000 τ.μ.

Τέλος, όπως διευκρινίζεται, το Πανεπιστήμιο μαζί με το παραπλεύρως ευρισκόμενο «Κατράκειο Θέατρο», το Πάρκο του Ποντιακού Ελληνισμού, τους αθλητικούς χώρους του «Π. Νικολαΐδης», το κλειστό Γυμναστήριο και το εμβληματικό έργο του ποδηλατοδρόμου που θα διασχίζει μεγάλο μέρος του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, δημιουργούν ένα σύμπλεγμα χώρων πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής και εκπαίδευσης.

Η ανάρτηση του δημάρχου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδη, στο facebook

Τελευταία Νέα