Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 | 17:11
Αρχική Αττική Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Νέος δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων ο Σωτήρης Σούχλας

Νέος δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων ο Σωτήρης Σούχλας

newsroom |

Ο νεαρός -μέχρι πρόσφατα- αντιδήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων, αναλαμβάνει καθήκοντα δημάρχου στη θέση του εκλιπόντος Σπύρου Πολλάλη

Νέος δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων εξελέγη ο Σωτήρης Σούχλας, αντικαθιστώντας τον Σπύρο Πολλάλη, ο οποίος έφυγε αιφνίδια από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών.

Σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (8/1), οι σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «Νέα Πνοή» εξέλεξαν ως νέο επικεφαλής -με απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των συμβούλων του συνδυασμού- τον μέχρι προσφάτως αντιδήμαρχο Τροιζηνίας – Μεθάνων, Σωτήρη Σούχλα.

Από τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σύμφωνα με την κείμενη ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 60 του Ν. 3852/10, όπως ισχύει), οι σύμβουλοι της παράταξης του εκλεγέντος δημάρχου συνέρχονται σε Ειδική Συνεδρίαση και εκλέγουν με μυστική ψηφοφορία και με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των συμβούλων του συνδυασμού, έναν από αυτούς, ως Δήμαρχο. Στην συνέχεια, η απόφαση ελέγχεται από τον αρμόδιο Επόπτη Ο.Τ.Α., ο οποίος εκδίδει απόφαση ως προς τη νομιμότητα της.

Εχθές Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαδικασίας.

Με απόλυτη πλειοψηφία τα 7 εκλεγμένα μέλη της παράταξης ‘Νέα Πνοή’ επιλέξαμε ως νέο Δήμαρχο τον κ. Σωτήριο Σούχλα (Sotiris Souchlas) τιμώντας τόσο την πρόθεση του εκλιπόντος δημάρχου να δώσει βήμα στη νέα γενιά, όσο και την εμπιστοσύνη που ο ίδιος επέδειξε στον στενό του συνεργάτη.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ακαδημαϊκή μόρφωση, η αφοσίωση και η σκληρή δουλειά που επέδειξε ο κ. Σούχλας όλα τα προηγούμενα χρόνια δίπλα στον Σπύρο Πολλαλη αποτελούν τα εχέγγυα για την ολοκλήρωση του μεγαλόπνοου έργου της δημοτικής αρχής.

Η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου θα πραγματοποιηθεί μετά την επίσημη έγκριση από τον αρμόδιο φορέα.

Τελευταία Νέα