Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023 | 10:34
Αρχική Αττική Δυτική Αττική Νέος χώρος πολιτισμού υπό κατασκευή στην Άνω Ελευσίνα

Νέος χώρος πολιτισμού υπό κατασκευή στην Άνω Ελευσίνα

newsroom |

Αργύρης Οικονόμου, δήμαρχος Ελευσίνας: «Ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Άνω Ελευσίνας, μετά από πάρα πολλά χρόνια καθυστερήσεων, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης»

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανέγερσης του νέου χώρου πολιτισμού στην Άνω Ελευσίνα, στην περιοχή του Συνοικισμού (οδός Δαρδανελίων), οι οποίες ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά εκ μέρους του δήμου, πρόκειται για έναν χώρο που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Η μελέτη κατασκευής πραγματοποιήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελευσίνας, η οποία έχει και την επίβλεψη του έργου.

Για την έναρξη του έργου, ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, ανέφερε: «Ένα ακόμη σημαντικό έργο για την πόλη, μόλις ξεκίνησε. Πρόκειται για έναν χώρο πολιτισμού, ο οποίος θα στεγάσει μέρος της ιστορίας του τόπου μας, με στόχο τη διάσωση και έκθεση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στο κοινό.

Η ανέγερση αυτού του χώρου, ήταν ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Άνω Ελευσίνας, το οποίο μετά από πάρα πολλά χρόνια καθυστερήσεων μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Μαζί με την επερχόμενη ανακατασκευή του «Σίνε Ελευσίς», η Άνω Ελευσίνα πρόκειται να αποκτήσει δύο δικούς της χώρους πολιτισμού, δύο πραγματικά στολίδια, όχι μόνο για τη γειτονιά αλλά και για ολόκληρο τον δήμο.

Στην Άνω Ελευσίνα, την παραλία, το κέντρο, σε όλο το εύρος της πόλης, εξελίσσονται μικρά και μεγάλα έργα, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη κάθε γειτονιάς του δήμου μας».

Τελευταία Νέα